Ακολουθίες πραγματικών αριθμών ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος ● Έτος 2004

Ακολουθίες πραγματικών αριθμών ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος ● Εκδόσεις: Αίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις – 2004 | ISBN 9789608333093 σελ.334

Ακολουθίες πραγματικών αριθμών

Ακολουθίες πραγματικών αριθμών ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος ● Έτος 2004

Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος – Αίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις – ISBN 9789608333093

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΕυάγγελος Κ. Σπανδάγος
ΕκδότηςΑίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις
Έτος Έκδοσης2004
Σελίδες334
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789608333093
ISBN-139789608333093
ISBN 109608333091

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ακολουθίες πραγματικών αριθμών ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος ● Έτος 2004

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων των θετικών επιστημών να κατανοήσουν τις διάφορες έννοιες της μαθηματικής ενότητας «Ακολουθίες πραγματικών αριθμών» . Αυτό επιτυγχάνεται με την κατανοητή αλλά και συνοπτική παρουσίαση της σχετικής θεωρίας, με τα πολλά παραδείγματα και το μεγάλο πλήθος των λυμένων ασκήσεων.
Το βιβλίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια:

Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει τις απαραίτητες εισαγωγικές έννοιες. (Βασικές ανισοταυτότητες – αθροίσματα – ακέραιο μέρος πραγματικού αριθμού – το σύνολο IR και τα υποσύνολό του – Στοιχεία από την τοπολογία του IR.)

Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει τις εισαγωγικές έννοιες των ακολουθιών (παρουσίαση ακολουθίας, μονοτονία, φράγμα, γραφική παράσταση.)

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη σύγκλιση και την κατ’ εκδοχή σύγκλιση των ακολουθιών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον «εψιλοντικό» ορισμό της συγκλίσεως καθώς και στα «τετριμμένα» όρια.

Το τέταρτο κεφάλαιο περιέχει διάφορες επεκταμένες έννοιες των ακολουθιών. (Ακολουθίες κλειστών διαστημότων, σημείο συσσωρεύσεως ακολουθίας, βασικές ακολουθίες, συστολικές ακολουθίες και άνω – κάτω όριο ακολουθίας.)

Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις εφαρμογές της θεωρίας των συναρτήσεων
στις ακολουθίες.

Όλα τα κεφάλαια συνοδεύονται από παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις καθώς και από την απαραίτητη μεθοδολογία. Μετά το πέμπτο κεφάλαιο ακολουθεί μια σειρά απλών λυμένων ασκήσεων που καλύπτει όλο το φάσμα της θεωρίας. Μετά από τις ασκήσεις αυτές περιέχονται Γενικές Ασκήσεις -θέματα διαφόρων ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Πιστεύουμε ότι και το βιβλίο μας αυτό θα τύχει της ίδιας υποδοχής που έτυχαν και τα άλλα βιβλία της σειράς «Αίθρα – Βιβλιοθήκη Ανώτερων Μαθηματικών».

Περιέχει:
– Συνοπτική θεωρία,
– Μεθοδολογία,
– 400 λυμένες ασκήσεις


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους