Αριθμητικές μέθοδοι για προβλήματα μηχανικής εφαρμογής με Matlab

Αριθμητικές μέθοδοι για προβλήματα μηχανικής εφαρμογής με χρήση Matlab | Εφαρμογές με χρήση Matlab. ● Πρόδρομος Νταουτίδης ● Εκδόσεις: Ανικούλα – 2010 | ISBN 9789605160425 σελ.564

Αριθμητικές μέθοδοι για προβλήματα μηχανικής εφαρμογής με χρήση Matlab

Αριθμητικές μέθοδοι για προβλήματα μηχανικής εφαρμογής με Matlab

Πρόδρομος Νταουτίδης – Ανικούλα – ISBN 9789605160425

ΥπότιτλοςΕφαρμογές με χρήση Matlab.
ΣυγγραφέαςΠρόδρομος Νταουτίδης
ΕκδότηςΑνικούλα
Έτος Έκδοσης2010
Σελίδες564
Μέγεθος25 × 18
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789605160425
ISBN-13978-960-516-042-5
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Αριθμητικές μέθοδοι για προβλήματα μηχανικής εφαρμογής με Matlab

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και πτυχιούχους μηχανικούς και επιστήμονες. Καλύπτει το αντικείμενο των Αριθμητικών Μεθόδων βασικά σε προπτυχιακό επίπεδο. Μπορεί να αποτελέσει όμως και μια βάση για αντίστοιχα αντικείμενα σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα προβλήματα που επιλύονται αφορούν κυρίως την Χημική Μηχανική, αλλά η θεωρία και εφαρμογή των μεθόδων, όπως εκτίθενται στο βιβλίο, καλύπτει και τα υπόλοιπα πεδία της μηχανικής, καθώς και προβλήματα που προκύπτουν στις Φυσικές και Βιολογικές Επιστήμες.
Επικεντρώνεται στην καρδιά των Αριθμητικών μεθόδων, που είναι η επίλυση προβλημάτων, ειδικά αλγεβρικών και διαφορικών εξισώσεων. Ως υπολογιστικό περιβάλλον επιλέχθηκε το Matlab. Πρόκειται για ένα περιβάλλον εύχρηστο, που παρέχει πάρα πολλές δυνατότητες σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Η διάδοσή του τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το καθιστά ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε μηχανικό και επιστήμονα.
Παρέχει αρκετές γνώσεις για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει καλές βάσεις και να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα του Matlab. (Από την έκδοση)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους