Ασχολούμενος με τα Μαθηματικά ● Γιάννης Καμπούρης ● Εκδόσεις Δωδώνη

Ασχολούμενος με τα Μαθηματικά ● Γιάννης Καμπούρης ● Εκδόσεις: Δωδώνη – 2008 | ISBN 9789603854968 σελ.408

Ασχολούμενος με τα Μαθηματικά

Ασχολούμενος με τα Μαθηματικά ● Γιάννης Καμπούρης ● Εκδόσεις Δωδώνη

Γιάννης Καμπούρης – Δωδώνη – ISBN 9789603854968

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΓιάννης Καμπούρης
ΕκδότηςΔωδώνη
Έτος Έκδοσης2008
Σελίδες408
Μέγεθος21 × 14
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789603854968
ISBN-139789603854968
ISBN 109603854964
ΘεματολογίαΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΓΛΩΣΣΑ – ΛΕΞΙΚΑ ● ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ασχολούμενος με τα Μαθηματικά ● Γιάννης Καμπούρης ● Εκδόσεις Δωδώνη

Το βιβλίο αυτό με τίτλο «Ασχολούμενος με τα μαθηματικά», χωρίζεται κυρίως σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος και ειδικά το πρώτο κεφάλαιο έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που δεν έχουν καλές σχέσεις με τους αριθμούς και γενικά με τα μαθηματικά. Το κεφάλαιο αυτό θα παρουσιάσει κάτι σαν κάποια ιστορία, κάτι σαν διήγημα με κάποιο μικρό παιδί που γνώρισε κάποιον άνθρωπο που ήξερε να χειρίζεται και να κάνει διάφορους λογαριασμούς με τους αριθμούς. Το κεφάλαιο αυτό που καθώς αναφέρουμε και παραπάνω παρουσιάζεται σαν μια ιστοριούλα ή σαν διήγημα με τον τρόπο όπως παρουσιάζεται έχει σκοπό να βοηθήσει τα μικρά παιδιά (εννοείται τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο) να προσπαθήσουν να αποβάλουν το φόβο που έχουν γενικά με τα μαθηματικά και να εννοήσουν ότι τους αριθμούς όταν τους πιάσουν και τους δουλέψουν σωστά είναι πάρα πολύ πιο ήμεροι απ’ ό,τι φαντάζονται.
Το κεφάλαιο αυτό πιστεύουμε ότι και μικροί και μεγάλοι αναγνώστες (δηλαδή μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο μέχρι και επιστήμονες) θα είναι σε θέση να το διαβάσουν πολύ εύκολα και ευχάριστα και ακόμα ο κάθε αναγνώστης είτε είναι μικρό παιδί που πηγαίνει σχολείο είτε είναι οποιοσδήποτε επιστήμονας, ίσως θα προσέξει με θαυμασμό και έκπληξη διάφορες παρατηρήσεις που έκανε ο συγγραφέας, όσον αφορά γενικά με τους αριθμούς.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αυτού που ασχολείται με τα ανώτερα μαθηματικά θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ορισμένους μαθηματικούς τύπους που ερμηνεύουν διάφορα φαινόμενα για τη ζωή μας. Το κεφάλαιο αυτό απευθύνεται σε επιστήμονες μαθηματικούς, φυσικούς καθώς και του Πολυτεχνείου αλλά ακόμα και σε όσους είναι καλοί γνώστες των μαθηματικών.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους