Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός (1ος τόμος) ● Εκδ. Ατλαντίς

Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός (πρώτος τόμος) | Συναρτήσεις μιας μεταβλητής διανύσματα και αναλυτική Γεωμετρία. ● Θωμάς Μ. Αποστολόπουλος ● Εκδόσεις: Ατλαντίς – 1962 | ISBN 9789600700671 σελ.612

Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός (πρώτος τόμος)

Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός (1ος τόμος) ● Εκδ. Ατλαντίς

Θωμάς Μ. Αποστολόπουλος – Ατλαντίς – ISBN 9789600700671

ΥπότιτλοςΣυναρτήσεις μιας μεταβλητής διανύσματα και αναλυτική Γεωμετρία.
ΣυγγραφέαςΘωμάς Μ. Αποστολόπουλος
ΕκδότηςΑτλαντίς
Έτος Έκδοσης1962
Σελίδες612
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789600700671
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΓΚΙΟΚΑΣ Δ.

Περίληψη – Περιεχόμενα

Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός (1ος τόμος) ● Εκδ. Ατλαντίς

Δεν φαίνεται να υπάρχη γενική συμφωνία ως προς το τι πρέπει να αποτελή μια πρώτη εισαγωγή στην Ανάλυση και την Αναλυτική Γεωμετρία. Μερικοί επιμένουν ότι ο μόνος τρόπος για την πραγματική κατανόηση της Ανάλυσης είναι το ξεκίνημα από μια πλήρη πραγμάτευση του συστήματος των πραγματικών αριθμών και η ανάπτυξη κατόπι της θεωρίας, βήμα προς βήμα και κατά αυστηρά λογικό τρόπο. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι η Ανάλυση είναι πρωταρχικά ένα εργαλείο για μηχανικούς και για φυσικούς και πιστεύουν ότι η εισαγωγή αυτή πρέπει να δίνει έμφαση στις εφαρμογές της Ανάλυσης, με τη βοήθεια της διαίσθησης και με εντατική εξάσκηση σε προβλήματα τα οποία αναπτύσσουν την επιτηδειότητα και ευστροφία στον χειρισμό διάφορων φυσικών προβλημάτων που παρουσιάζονται στις πρακτικές εφαρμογές.
Και οι δυο αυτές απόψεις έχουν πολλά τα ορθά. Η Ανάλυση είναι μια επαγωγική επιστήμη και ένας από τους κλάδους των καθαρών μαθηματικών. Ταυτόχρονα όμως έχει ρίζες βαθιές στα φυσικά προβλήματα και μεγάλο μέρος από τη δύναμη και την ομορφιά της την οφείλει στην ποικιλία των εφαρμογών της. Είναι εξ άλλου δυνατό να συνδυαστή μια έντονα θεωρητική ανάπτυξη με μια πολύ καλή τεχνική εξάσκηση και το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια τέτοια προσπάθεια, για μια σωστή ισορρόπιση ανάμεσα στις δυο αυτές επιδιώξεις. Μολονότι πραγματεύεται την Ανάλυση σαν μια επαγωγική επιστήμη, δεν παραμελεί και τις εφαρμογές της στα φυσικά προβλήματα.
Οι αποδείξεις όλων των σημαντικών θεωρημάτων παρουσιάζονται σαν ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης των μαθηματικών ιδεών και συχνά προηγούνται σ’ αυτές γεωμετρικές ή εμπειρικές ερμηνείες τους, ώστε να μπορή ο σπουδαστής να κατανοή το λόγο για τον οποίο παίρνουν οι ιδέες αυτές ειδικές μορφές. Και μόλο που οι εμπειρικές αυτές ερμηνείες και διερευνήσεις μπορούν να επαρκούν για τους αναγνώστες που δεν τους ενδιαφέρουν λεπτολογημένες αποδείξεις, αυτός δεν είναι λόγος να μη δίνωνται και οι πλήρεις αποδείξεις, για εκείνους που προτιμούν τις αυστηρές δικαιολογήσεις των διάφορων θεωρημάτων.
Το βιβλίο αυτό είναι έτσι οργανωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες αναγνωστών με διάφορες καταρτίσεις και με διαφορετικά ενδιαφέροντα. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους