Διδακτική των Μαθηματικών ● Αθανάσιος Γαγάτσης ● Εκδόσεις Art of Text

Διδακτική των Μαθηματικών | Θεωρία – έρευνα. ● Αθανάσιος Γαγάτσης ● Εκδόσεις: Art of Text – 1995 | ISBN 9789603120520 σελ.474

Διδακτική των Μαθηματικών

Διδακτική των Μαθηματικών ● Αθανάσιος Γαγάτσης ● Εκδόσεις Art of Text

Αθανάσιος Γαγάτσης – Art of Text – ISBN 9789603120520

ΥπότιτλοςΘεωρία – έρευνα.
ΣυγγραφέαςΑθανάσιος Γαγάτσης
ΕκδότηςArt of Text
Έτος Έκδοσης1995
Σελίδες474
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789603120520
ΘεματολογίαΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΓΛΩΣΣΑ – ΛΕΞΙΚΑ ● ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Διδακτική των Μαθηματικών ● Αθανάσιος Γαγάτσης ● Εκδόσεις Art of Text

Τι είναι η Διδακτική των Μαθηματικών; Η τέχνη της διδασκαλίας ή μία επιστήμη που ερευνά τα φαινόμενα της διδασκαλίας;
Ένας πρώτος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δώσει πειστικές ενδείξεις ότι η Διδακτική των Μαθηματικών είναι μια επιστήμη με τη δική της θεωρία και έρευνα. Για το λόγο αυτό έχω περιλάβει στο βιβλίο πολλές έρευνες για όλα τα σχολικά επίιπεδα διαφόρων ερευνητών από την Ευρώπη.
Ένας δεύτερος στόχος του βιβλίου είναι ν’ αποτελέσει πηγή ιδεών και υλικού για τους φοιτητές των Παιδαγωγικών και Μαθηματικών Τμημάτων, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους έρευνες (στα πλαίσια των μαθημάτων Διδακτικής των Μαθηματικών).
Το βιβλίο αυτό δε θα είχε προετοιμαστεί έγκαιρα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των φοιτητριών του Τμήματος Μαθηματικών Θεσ/νίκης Γραικού Αικατερίνης, Παπαευστρατίου Αργυρής και Σαραφαντώνη Αθηνάς (που και οι τρεις ήταν φοιτήτριες Erasmus στο τμήμα Μαθηματικών της Bologna Ιταλίας με υπεύθυνους τον καθηγητή Br. D’ Amore καθώς και τον επιμελητή αυτής της έκδοσης), που επιμελήθηκαν τη διόρθωση των χειρογράφων. (Α. Γαγάτσης, από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους