Διδασκαλία των Μαθηματικών με φύλλα εργασίας – Γυμνάσιο βιβλίο μαθητή

Διδασκαλία των Μαθηματικών με φύλλα εργασίας για το Γυμνάσιο βιβλίο μαθητή | Βιβλίο εκπαιδευτικού. ● Ανδρέας Κουλούρης ● Εκδόσεις: Ανδρέας Κουλούρης – 2016 | ISBN 9789609386029 σελ.220

Διδασκαλία των Μαθηματικών με φύλλα εργασίας για το Γυμνάσιο βιβλίο μαθητή

Διδασκαλία των Μαθηματικών με φύλλα εργασίας - Γυμνάσιο βιβλίο μαθητή

Ανδρέας Κουλούρης – Ανδρέας Κουλούρης – ISBN 9789609386029

ΥπότιτλοςΒιβλίο εκπαιδευτικού.
ΣυγγραφέαςΑνδρέας Κουλούρης
ΕκδότηςΑνδρέας Κουλούρης
Έτος Έκδοσης2016
Σελίδες220
Μέγεθος30 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789609386029
ISBN-13978-960-93-8602-9
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Διδασκαλία των Μαθηματικών με φύλλα εργασίας – Γυμνάσιο βιβλίο μαθητή

Το παρόν πόνημα περιέχει φύλλα εργασίας για τη διδασκαλία των μαθηματικών και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Αποτελείται από δύο βιβλία, το Βιβλίο του Μαθητή και το Βιβλίο του Εκπαιδευτικού. Το βιβλίο του μαθητή περιλαμβάνει 80 φύλλα εργασίας και το βιβλίο του εκπαιδευτικού περιέχει τις λύσεις των φύλλων εργασίας (δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι απαντήσεις είναι πάντοτε μονοσήμαντες) καθώς και οδηγίες για την διδακτική αξιοποίησή τους. Τα δύο αυτά βιβλία απευθύνονται κυρίως στους μαθηματικούς που διδάσκουν σε μαθητές γυμνασίου καθώς και στους γονείς που θα επιθυμούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο διάβασμα των μαθηματικών.
Ο μαθητής μαθαίνει όταν μιλάει αυτός, όχι όταν του μιλάει ο καθηγητής του, όταν ρωτάει ο ίδιος αυτό που δεν κατανοεί και ο καθηγητής του αναπτύσσει διάλογο μαζί του, χτίζοντας πάνω σε αυτά που ήδη γνωρίζει ο μαθητής. Για να κατακτήσει την καινούργια μαθηματική έννοια, ο μαθητής, εργαζόμενος στο φύλλο εργασίας, θα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων και να πραγματοποιήσει υπολογισμούς, αξιοποιώντας τις πρότερες γνώσεις του. Όσα ερωτήματα μπορεί να ολοκληρώσει μόνος ή με τη βοήθεια του συμμαθητή του, θα πρέπει να αφεθεί να το κάνει στον δικό του ρυθμό και ο καθηγητής του να επέμβει, είτε όταν ο ίδιος ο μαθητής θέσει κάποιο ερώτημα ή συναντήσει δυσκολία, είτε για να ζητήσει διευκρινίσεις γι’ αυτό που έκανε ο μαθητής, είτε τέλος για να προτείνει στον μαθητή έναν εναλλακτικό τρόπο λύσης.
Η διδασκαλία με φύλλα εργασίας προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση στον εκπαιδευτικό για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανομοιογένειας στη μαθηματική επίδοση και στον ρυθμό μάθησης των μαθητών που ενυπάρχει στην πλειοψηφία των σχολικών τάξεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεριμνώντας τόσο για τους μαθητές χαμηλής επίδοσης, όσο και για αυτούς με υψηλές επιδόσεις, ώστε να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος από την εργασία τους κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους