Δοκιμασία εισαγωγής μαθητών. Πρότυπα & πειραματικά Λύκεια (2ος τόμος)

Δοκιμασία εισαγωγής μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά Λύκεια Β’ τόμος | Νεοελληνική γλώσσα – Μαθηματικά – πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. ● Αντώνιος Κυριαζής ● Εκδόσεις: Τσουρέα – 2014 | ISBN 978960946025Χ σελ.594

Δοκιμασία εισαγωγής μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά Λύκεια Β’ τόμος

Δοκιμασία εισαγωγής μαθητών. Πρότυπα & πειραματικά Λύκεια (2ος τόμος)

Αντώνιος Κυριαζής – Τσουρέα – ISBN 978960946025Χ

ΥπότιτλοςΝεοελληνική γλώσσα – Μαθηματικά – πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου.
ΣυγγραφέαςΑντώνιος Κυριαζής
ΕκδότηςΤσουρέα
Έτος Έκδοσης2014
Σελίδες594
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 13978960946025Χ
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Δοκιμασία εισαγωγής μαθητών. Πρότυπα & πειραματικά Λύκεια (2ος τόμος)

Ο Χρήστος Μαλεβίτσης γράφει: «Ο προφορικός λόγος κυρίως είναι τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες συνειδήσεις. Αντίθετα, ο γραπτός λόγος είναι κυρίως καταχώρηση και μνημείωση επεξεργασμένων σκέψεων και εμπειριών. Ο γραπτός λόγος είναι κατεξοχήν λόγιος και κατά τούτο υπερβαίνει τον προφορικό λόγο, κατά τη λογιότητά του. Και όταν λέμε «λογιότητα» δεν εννοούμε κανέναν λογιωτατισμό, αλλά εννοούμε την περίσκεψη του ανθρώπου, όπως τούτη καταλήγει στην έγγραφη διατύπωση. Γι’ αυτό και ο γραπτός λόγος συνιστά το κατεξοχήν τεκμήριο του πολιτισμού. Διότι εκεί μέσα καταχωρίζονται ο «λογισμός» και το «όνειρο» του ανθρώπου, και μεταφέρονται από εποχή σε εποχή.
Το βιβλίο είναι ο κατεξοχήν φορέας του γραπτού λόγου. Μέσα σ’ αυτό διασώζονται τα πνευματικά επιτεύγματα του ανθρώπου από τη λήθη. Αλλά και από την παραποίηση. Έχει υπολογισθεί πως τα ιστορικά περιστατικά που η μνήμη τους μεταφέρεται προφορικώς από γενεά σε γενεά, ξεχνιούνται μέσα σε τριακόσια χρόνια. Τι θα γνωρίζαμε για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, αν στηριζόμαστε στους σχετικούς θρύλους των ασιατικών λαών; Και το όνομά του ακόμη θα μας παραδινότανε ως «Ισκεντέρ».
Τα μεγάλα βιβλία που εδίδαξαν την ανθρωπότητα δε θα μπορούσε ποτέ να τα κατασκευάσει ο προφορικός λόγος. Είναι σαν τα μεγάλα έργα της τεχνικής ή της αρχιτεκτονικής. Συνιστούν «επένδυση» μόχθου και εμπειρίας όχι μόνο των άμεσων κατασκευαστών τους, αλλά και του μόχθου των προηγουμένων, που προϋποθέτουν. Ένα μεγάλο έργο τεχνικό ή πνευματικό, ποτέ δεν αναδύεται εκ του μηδενός. Έχει πάντοτε μακρά ιστορία, που προηγήθηκε του κατασκευαστού του. Τα έργα που προκύπτουν εκ του μηδενός επιστρέφουν αμέσως στο μηδέν.
Μόνο με τη δημιουργική σύνθεση παρελθόντος και παρόντος κατασκευάζονται τα μεγάλα βιβλία, τα αριστουργήματα του γραπτού λόγου». (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους