Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ για πολιτικούς μηχανικούς – Mathematica

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ για πολιτικούς μηχανικούς – Mathematica ● Νικόλαος Ι. Ιωακειμίδης ● Εκδόσεις: Gotsis Εκδόσεις – 2008 | ISBN 9789609818742 σελ.181

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ για πολιτικούς μηχανικούς – Mathematica

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ για πολιτικούς μηχανικούς - Mathematica

Νικόλαος Ι. Ιωακειμίδης – Gotsis Εκδόσεις – ISBN 9789609818742

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΝικόλαος Ι. Ιωακειμίδης
ΕκδότηςGotsis Εκδόσεις
Έτος Έκδοσης2008
Σελίδες181
Μέγεθος29 × 21
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789609818742
ISBN-139789609818742
ISBN 109609818749
Τόμος3/3

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ για πολιτικούς μηχανικούς – Mathematica

Tο διδακτικό αυτό σύγγραμμα (σε τρία τεύχη) αναφέρεται στις Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις. Σκοπός του είναι να αποτελέσει ένα διδακτικό σύγγραμμα κατάλληλο για το μάθημα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ΙΙ στο δεύτερο εξάμηνο σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της
Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μπορεί όμως θαυμάσια να χρησιμοποιηθεί και από φοιτητές και φοιτήτριες και άλλων Σχολών και Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών ή ακόμη και από κάθε Πολιτικό Μηχανικό που θέλει να ξαναθυμηθεί τις Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις.

Οι κύριοι στόχοι του διδακτικού αυτού συγγράμματος είναι οι εξής δύο:
1. Να βοηθηθούν ο φοιτητής και η φοιτήτρια Πολιτικός Μηχανικός που για κάποιο λόγο δε διαθέτουν σε επαρκή βαθμό τις απαιτούμενες μαθηματικές γνώσεις να κατανοήσουν ευκολότερα την ύλη των Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων. Προς το σκοπό αυτό το μαθηματικό επίπεδο είναι χαμηλότερο
εδώ από το συνηθισμένο. Επίσης υπάρχουν και πάρα πολλές επεξηγήσεις και διασαφηνίσεις στοιχειώδους χαρακτήρα που συνήθως παραλείπονται. Έτσι η μελέτη του συγγράμματος αυτού δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία.

2. Να γίνει κατανοητό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα γνωστά διδακτικά συγγράμματα Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων ότι οι εξισώσεις αυτές έχουν ευρεία χρησιμότητα σε ποικίλα προβλήματα της Επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού. Δηλαδή αποτελούν «εργαλείο» και του Πολιτικού Μηχανικού.
Προς το σκοπό αυτό έχουν συμπεριληφθεί στο σύγγραμμα αυτό και πολλές εφαρμογές που αφορούν άμεσα στην Επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού.

Συγκεκριμένα έχουν συμπεριληφθεί εφαρμογές από τη Δυναμική και τις Ταλαντώσεις (πτώση υλικού σημείου, όλα τα βασικά είδη ταλαντώσεων και συντονισμός), τη Μηχανική των Υλικών (δοκοί, δοκοί επί ελαστικής βάσεως, λυγισμός στύλου, ιξοελαστικότητα και ερπυσμός), τις Πλάκες (κυκλική πλάκα), τη Δυναμική των Κατασκευών (ταλαντώσεις ενός ιδεατού κτιρίου διατμήσεως), τις Θεμελιώσεις (πάσσαλος θεμελιώσεως στο έδαφος), τη Ρευστομηχανική (μόνιμη ροή ιξώδους ρευστού σε σωλήνα, ταχύτητα ροής ιδεατού ρευστού από το άκρο σωλήνα, γραμμές ροής), την Περιβαλλοντική Υδραυλική (μεταφορά και αποδόμηση ρύπου σε ένα υδατόρρευμα) και την Περιβαλλοντική Μηχανική γενικότερα (αποδόμηση ρύπου).

Βέβαια όλες αυτές οι εφαρμογές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις ενότητες της σχετικής θεωρίας, τις οποίες και ακολουθούν. Με τον τρόπο αυτό ο αναγνώστης και η αναγνώστρια Πολιτικός Μηχανικός έχουν την ευχέρεια να κατανοούν άμεσα την πρακτική χρησιμότητα των μεθόδων επιλύσεως συνήθων διαφορικών εξισώσεων που έχουν μελετήσει αμέσως πριν.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους