Εφαρμοσμένα Μαθηματικά | Μερικές διαφορικές εξισώσεις ● Ι. Γκαρούτσος

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά | Μερικές διαφορικές εξισώσεις. ● Ιωάννης Β. Γκαρούτσος ● Εκδόσεις: Spin – 2015 | ISBN 9789608250758 σελ.304

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά | Μερικές διαφορικές εξισώσεις ● Ι. Γκαρούτσος

Ιωάννης Β. Γκαρούτσος – Spin – ISBN 9789608250758

ΥπότιτλοςΜερικές διαφορικές εξισώσεις.
ΣυγγραφέαςΙωάννης Β. Γκαρούτσος
ΕκδότηςSpin
Έτος Έκδοσης2015
Σελίδες304
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789608250758
ISBN-13978-960-8250-75-8
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εφαρμοσμένα Μαθηματικά | Μερικές διαφορικές εξισώσεις ● Ι. Γκαρούτσος

Οι σημειώσεις αυτές απευθύνονται στους σπουδαστές των Ανωτάτων Σχολών. Μελετώνται οι μερικές διαφορικές εξισώσεις (διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους) με εφαρμογές σε μεγάλες κατηγορίες φυσικών προβλημάτων.
Αναπτύσσονται κατά βάσιν οι δύο βασικές μέθοδοι επίλυσης μερικών διαφορικών εξισώσεων: Η μέθοδος χωριζομένων μεταβλητών και η μέθοδος των ολοκληρωτικών μετασχηματισμών. Καθεμία από τις μεθόδους αυτές αναπτύσσεται με όσο το δυνατόν απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή αμέσως από τον αναγνώστη. Οι ασκήσεις και οι λύσεις τους παρουσιάζονται με κατάλληλο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να εμπεδώσει τη μέθοδο, αλλά και να διευκρινίσει ταυτόχρονα κάποιες ουσιαστικές και σημαντικές λεπτομέρειες.
Καλό είναι κατά τη μελέτη του παρόντος ο αναγνώστης να συμβουλεύεται τα βιβλία μας: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι, στα οποία γίνονται και σχετικές παραπομπές.
Η διδακτική μας εμπειρία μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι το παρόν θα αποτελέσει μια καλή αφετηρία για τη μελέτη των μερικών διαφορικών εξισώσεων. (Γιάννης Γκαρούτσος, από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους