Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική ● Ιωάννης Α. Κουτρουβέλης

Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική ● Ιωάννης Α. Κουτρουβέλης ● Εκδόσεις: Gotsis Εκδόσεις – 2015 | ISBN 9789609427470 σελ.736

Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική

Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική ● Ιωάννης Α. Κουτρουβέλης

Ιωάννης Α. Κουτρουβέλης – Gotsis Εκδόσεις – ISBN 9789609427470

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΙωάννης Α. Κουτρουβέλης
ΕκδότηςGotsis Εκδόσεις
Έτος Έκδοσης2015
Σελίδες736
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789609427470
ISBN-139789609427470
ISBN 109609427472

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική ● Ιωάννης Α. Κουτρουβέλης

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς η αναγνώριση του θεμελιώδους ρόλου της πιθανο-θεωρίας και των στατιστικών μεθόδων στην επίλυση προβλημάτων του μηχανικού και στην προαγωγή της έρευνας των θετικών επιστημών. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια εισαγωγή στις πιθανότητες και τη στατιστική για φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και τμημάτων θετικών επιστημών.

Καλύπτονται οι βασικοί νόμοι των πιθανοτήτων, χαρακτηρισμοί μονοδιάστατων και πολυδιάστατων κατανομών, ροπές και γεννήτριες συναρτήσεις, τα κυριότερα πρότυπα χρήσιμων κατανομών στις εφαρμογές και τη στατιστική συμπερασματολογία, γραφικά για τη διερευνητική ανάλυση δεδομένων, μέθοδοι σημειοεκτιμητικής και διαστήματα εμπιστοσύνης, έλεγχοι υποθέσεων, ανάλυση απλής και πολλαπλής γραμμικής παλινδρόμησης και στοιχεία θεωρίας σφαλμάτων και ανάλυσης μετρητικών συστημάτων.

Η θεωρία παρουσιάζεται με πολλές επεξηγήσεις και χωρίς περιττές μαθηματικές λεπτομέρειες για να μπορεί ο αναγνώστης να εστιάζει στην κατανόηση της ουσίας των εννοιών και της λογικής που διέπει τις στατιστικές τεχνικές. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην παρουσίαση ρεαλιστικών εφαρμογών, ώστε ο φοιτητής να αποκτήσει περισσότερη διορατικότητα για τους τύπους των προβλημάτων του μηχανικού και του επιστήμονα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με χρήση πιθανοτικών και στατιστικών εργαλείων. Τέλος, δίνονται παραδείγματα στατιστικής ανάλυσης με χρήση του πακέτου Minitab.

Βελτιώσεις Β’ Έκδοσης
– Προστέθηκαν 100 επιπλέον ασκήσεις, οι περισσότερες των οποίων αναφέρονται σε πρακτικά προβλήματα από τους κλάδους των μηχανικών και των θετικών επιστημών.
– Δίνονται περισσότερα παραδείγματα ανάλυσης παλινδρόμησης με χρήση του Minitab.
– Δίνονται αναλυτικές απαντήσεις σε 159 ασκήσεις με περιττό αριθμό.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους