Εισαγωγή στην Ανάλυση διαστημάτων ● Θεοδούλα Ν. Γράψα ● Εκδ. Τζιόλα

Εισαγωγή στην Ανάλυση διαστημάτων ● Θεοδούλα Ν. Γράψα ● Εκδόσεις: Τζιόλα – 2012 | ISBN 9789604184064 σελ.314

Εισαγωγή στην Ανάλυση διαστημάτων

Εισαγωγή στην Ανάλυση διαστημάτων ● Θεοδούλα Ν. Γράψα ● Εκδ. Τζιόλα

Θεοδούλα Ν. Γράψα – Τζιόλα – ISBN 9789604184064

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΘεοδούλα Ν. Γράψα
ΕκδότηςΤζιόλα
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες314
Μέγεθος25 × 18
ΕξώφυλλοΣκληρό εξώφυλλο
ISBN 139789604184064
ISBN-139789604184064
ISBN 109604184067

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εισαγωγή στην Ανάλυση διαστημάτων ● Θεοδούλα Ν. Γράψα ● Εκδ. Τζιόλα

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος, προσπαθούμε να φέρουμε το φοιτητή σε επαφή με το αντικείμενο της Ανάλυσης Διαστημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσει από την αρχή σφαιρική εικόνα του αντικειμένου με το οποίο πρόκειται να ασχοληθεί, κάτι το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Για το λόγο αυτό δίνουμε το στίγμα της Ανάλυσης Διαστημάτων μέσα στο χώρο των Υπολογιστικών Μαθηματικών και παρουσιάζουμε από την αρχή βασικά στοιχεία της νέας μεθοδολογίας, μέσα από κατάλληλα επιλεγμένα θέματα, τα οποία παρουσιάζονται εκτενώς στα επόμενα μέρη του βιβλίου. Η παρουσίαση των θεμάτων αυτών γίνεται με παραστατικό τρόπο, με τη βοήθεια σχημάτων, για μια πρώτη εξοικείωση με το αντικείμενο.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από 7 κεφάλαια. Στα κεφάλαια αυτά ορίζονται οι εισαγωγικές έννοιες που είναι απαραίτητες για τη θεμελίωση των νέων διαστηματικών μεθόδων, οι οποίες αναπτύσσονται στο τρίτο μέρος του βιβλίου.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου είναι το κυριότερο και αποτελείται από 4 κεφάλαια. Στα κεφάλαια αυτά αναπτύσσονται και μελετώνται οι βασικότερες διαστηματικές μέθοδοι που αφορούν στην επίλυση γραμμικών συστημάτων, μιας μη γραμμικής εξίσωσης, ενός συστήματος μη γραμμικών εξισώσεων και τέλος στην επίλυση του προβλήματος της ολικής βελτιστοποίησης.

Επιπρόσθετα, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα που αφορά στο υπολογιστικό πακέτο του Matlab καθώς κρίθηκε σκόπιμο να φτάσουμε το αντικείμενο σε επίπεδο εφαρμογών. Εκεί, δίνονται σύντομες οδηγίες χρήσης του Matlab, ώστε και ο αρχάριος φοιτητής να μπορεί να συμμετέχει. Δίνονται επίσης σύντομες οδηγίες για την εγκατάσταση και χρήση του Intlab, το οποίο είναι ένα toobox του Matlab, απαραίτητο για την εφαρμογή της διαστηματικής αριθμητικής. Απλές εφαρμογές της διαστηματικής ανάλυσης με χρήση του Matlab θεωρήσαμε σκόπιμο να μην καταγραφούν στο παράρτημα, αλλά να ενσωματωθούν στο γενικό μέρος του βιβλίου για εκπαιδευτικούς λόγους.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους