Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα ● Μιχάλης Γ. Βόσκογλου ● Έτος 2010

Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα ● Μιχάλης Γ. Βόσκογλου ● Εκδόσεις: Gotsis Εκδόσεις – 2010 | ISBN 9789609427050 σελ.376

Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα

Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα ● Μιχάλης Γ. Βόσκογλου ● Έτος 2010

Μιχάλης Γ. Βόσκογλου – Gotsis Εκδόσεις – ISBN 9789609427050

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΜιχάλης Γ. Βόσκογλου
ΕκδότηςGotsis Εκδόσεις
Έτος Έκδοσης2010
Σελίδες376
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789609427050
ISBN-139789609427050
ISBN 109609427057

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα ● Μιχάλης Γ. Βόσκογλου ● Έτος 2010

Το βιβλίο αυτό αποτελεί βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση παλαιότερου βιβλίου μoυ με τίτλο «Θέματα από την επιχειρησιακή έρευνα» (2004).

Στη νέα έκδοση, πέρα από τις συμπληρώσεις και διορθώσεις της παλαιάς έκδοσης και την αναδιάταξη των κεφαλαίων για λόγους καλύτερης λειτουργικότητας, έχουν προστεθεί τέσσερα νέα κεφάλαια με τίτλους: « Δικτυωτή Ανάλυση» « Στοιχεία από τη Συνδυαστική Ανάλυση», «Στοιχεία από τη Θεωρία Πιθανοτήτων» και «Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων».

Στο κεφάλαιο της Δικτυωτής Ανάλυσης μελετούμε γραφικά προβλήματα διαδρομών και ροής δια δικτύων.

Τα κεφάλαια της Συνδυαστικής Ανάλυσης και της Θεωρίας Πιθανοτήτων αποτελούν την απαραίτητη υποδομή για την πληρέστερη κατανόηση αρκετών άλλων ενοτήτων του βιβλίου, όπως είναι οι Μαρκοβιανές Αλυσίδες, η Ανάλυση Πληροφοριών και Αποφάσεων, η Θεωρία Αποθεμάτων, η θεωρία των Ουρών Αναμονής κ.λπ. Τα παραπάνω κεφάλαια κρίθηκε σκόπιμο να προστεθούν στη νέα έκδοση του βιβλίου, αφού έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φοιτητές παρουσιάζουν κενά πάνω στα θέματα αυτά από τα μαθηματικά του Λυκείου.

Τέλος ο Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων (ΣΜΠ), γνωστός διεθνώς με τον όρο Case-Based Reasoning (CBR), πέρα από μια κλασσική θεωρία για την επίλυση προβλημάτων και τη μάθηση, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλή κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε πολλά πεδία των εφαρμοσμένων επιστημών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Επιχειρησιακή Έρευνα. Έτσι κρίθηκε χρήσιμο να συμπεριληφθεί ένα συνοπτικό κεφάλαιο για το ΣΜΠ στη νέα έκδοση του βιβλίου, που έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από τη θέση αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους και φοιτητές για την υποδοχή, που επεφύλαξαν στην παλαιά έκδοση του βιβλίου, αλλά και για τις παρατηρήσεις τους, που συντέλεσαν ουσιαστικά στις βελτιώσεις, που επιχειρήθηκαν στη νέα έκδοση.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τον κ. Άγγελο Γκότση για την οικονομική υποστήριξη και επιμέλεια της νέας έκδοσης του βιβλίου, καθώς και την κ. Σοφία Παπαδοπούλου για την επίπονη και πολύ φροντισμένη εργασία της πληκτρολόγησης των κειμένων σε Η/Υ και για την επιμέλεια των σχημάτων.

Μιχάλης Γρ. Βόσκογλου
Οκτώβρης, 2010


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους