Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα: Θεωρία & εφαρμογές ● Δ. Καραγιαννάκης

Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα: Θεωρία και εφαρμογές ● Δημήτρης Καραγιαννάκης ● Εκδόσεις: Ζήτη – 2012 | ISBN 9789604563401 σελ.216

Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα: Θεωρία και εφαρμογές

Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα: Θεωρία & εφαρμογές ● Δ. Καραγιαννάκης

Δημήτρης Καραγιαννάκης – Ζήτη – ISBN 9789604563401

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΔημήτρης Καραγιαννάκης
ΕκδότηςΖήτη
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες216
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789604563401
ISBN-139789604563401
ISBN 109604563408

Περίληψη – Περιεχόμενα

Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα: Θεωρία & εφαρμογές ● Δ. Καραγιαννάκης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τόσο στην διεθνή όσο και στην εγχώρια βιβλιογραφία (σε ελληνικές μεταφράσεις ή/και μέσω αυθεντικής συγγραφής) υπάρχουν πολλά καλά βιβλία για την Γραμμική Άλγεβρα (Γ.Α.).

Στην Εισαγωγή που ακολουθεί, μαζί με τις «συμβουλές» μας για το πώς θα κάνει ο αναγνώστης -διδάσκων ή διδασκόμενος- την πιο καλή χρήση του παρόντος βιβλίου, εξηγούμε γιατί θα ήταν πιο ακριβές να αποκαλούσαμε τόσο την ύλη μας, όσο και το περιεχόμενο των πιο πολλών από τα συναφή υπάρχοντα βιβλία, ως Γραμμική Άλγεβρα Ι. (Παραμένει φιλοδοξία μας-που μπορεί όμως να μείνει και ανεκπλήρωτη! -να μπορέσουμε κάποτε να παρουσιάσουμε και ένα βατό -ή έστω «βατό»- σύγγραμμα Γ.Α. ΙΙ).

Γιατί λοιπόν άλλο ένα βιβλίο Γ.Α. Ι; Διότι χωρίς να πρέπει να καταφύγουμε, ως συνήθως, σε ένα ογκώδες σύγγραμμα, με πάρα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, επιχειρούμε να δώσουμε χωρίς εκπτώσεις το απόσταγμα μιας, ας πούμε, πρώτης προσέγγισης με αυτόν τον πολύ χρήσιμο μαθηματικό κλάδο.

Όπως θα δείτε στην Εισαγωγή επιδιώξαμε -και εσείς θα κρίνετε αν το πετύχαμε- να καλύψουμε βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των τριών πρώτων εξαμήνων -και σε μερικά σημεία ίσως και ακόμα πιο μεγάλων- των φοιτητών των Φυσικομαθηματικών και Πολυτεχνικών Σχολών, αλλά και των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ.

Βέβαια πέρα από έναν επιμελή αναγνώστη το βιβλίο αυτό έχει ανάγκη και από ένα διδάσκοντα με ζήλο. Αυτός είναι ο πραγματικός μαέστρος και εμείς απλώς του προσφέραμε την δική μας μπαγκέτα!


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους