1-2-3. Δραστηριότητες για προνήπια ● Λαλούμη Βιδάλη ● Εκ. Θεσσαλονίκη

1-2-3. Δραστηριότητες για προνήπια | Με Χρώματα – Σχήματα – Προγράφηκες Ασκήσεις – Πρώτες Μαθηματικές έννοιες – Αριθμούς. ● Εύα Λαλούμη – Βιδάλη ● Εκδόσεις: Θεσσαλονίκη – 2011 | ISBN 9789608498051 σελ.112

1-2-3. Δραστηριότητες για προνήπια

1-2-3. Δραστηριότητες για προνήπια ● Λαλούμη Βιδάλη ● Εκ. Θεσσαλονίκη

Εύα Λαλούμη – Βιδάλη – Θεσσαλονίκη – ISBN 9789608498051

ΥπότιτλοςΜε Χρώματα – Σχήματα – Προγράφηκες Ασκήσεις – Πρώτες Μαθηματικές έννοιες – Αριθμούς.
ΣυγγραφέαςΕύα Λαλούμη – Βιδάλη
ΕκδότηςΘεσσαλονίκη
Έτος Έκδοσης2011
Σελίδες112
Μέγεθος29 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789608498051
ΘεματολογίαΠΑΙΔΙΚΑ ● ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΕπιμέλειαΛΑΛΟΥΜΗ – ΒΙΔΑΛΗ Ε.
ΣειράΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

1-2-3. Δραστηριότητες για προνήπια ● Λαλούμη Βιδάλη ● Εκ. Θεσσαλονίκη

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά διαθέτουν μια έμφυτη περιέργεια για πράγματα και έννοιες, η οποία συνδυάζεται από μια μοναδική ικανότητα για μάθηση. Χρειάζονται όμως κατάλληλα ερεθίσματα και επιστημονικά μεθοδευμένη καθοδήγηση για μια δυναμική και εποικοδομητική εξέλιξη των δυνατοτήτων τους. Γι αυτό το λόγο οι δραστηριότητες του βιβλίου αυτού αποσκοπούν στο: α) να κινητοποιήσουν τις νοητικές ικανότητες των μικρών παιδιών και να τα εισαγάγουν βαθμιαία με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο στις βασικές λογικομαθηματικές σχέσεις, διαδικασίες και έννοιες, ενώ ταυτόχρονα β) να ενεργοποιήσουν αυθόρμητα την εμπλοκή τους στην προγραφική διαδικασία και να συμβάλλουν προοδευτικά στην άσκηση της λεπτής κινητικότητάς τους.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών οριοθετήθηκαν και οργανώθηκαν οι διάφο δραστηριότητες ώστε να:
1. Είναι σύμφωνες με το εγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Νηπιαγωγείο, γι αυτό και στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας η παιδαγωγός μπορεί να πληροφορηθεί για τον τομέα ανάπτυξης και τους στόχους της αντίστοιχης δραστηριότητας.
2. Είναι εξελικτικά δομημένες όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας και προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των προνηπίων (4-5 ετών)
3. Δίνουν τη δυνατότητα στην παιδαγωγό να δουλέψει απροβλημάτιστα και αποδοτικά ταυτόχρονα και με τα μεγάλα νήπια. (Στην περίπτωση αυτή η παιδαγωγός μπορεί εάν θέλει να επιλέξει για τα νήπια (5-6 ετών) το αντίστοιχο βιβλίο της σειράς «Ανακαλύπτοντας τους αριθμούς”)
4. Ακόμη, θα πρέπει να προστεθεί, ότι το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων του βιβλίου αυτού είναι εναρμονισμένο με τους κύκλους γνώσης του ημερήσιου προγράμματος.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλεται να μην παραληφθεί το γεγονός ότι:
α. πριν από κάθε δραστηριότητα πρέπει να προηγείται η βιωματική μάθηση και η κατανόηση της αντίστοιχης έννοιας με κινητική δραστηριότητα. Αλλωστε είναι αυτονόητο, ότι απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι το παιδί να έχει κατανοήσει από πριν τι ακριβώς πρέπει να κάνει,
β. Όπως επίσης το να μην πιέζεται αλλά μέσα σ ένα κλίμα προσωπικής ελευθερίας και σεβασμού της ατομικής του προσπάθειας να καλλιεργούνται οι ικανότητες του.
Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο όταν απολαμβάνουν κάτι που κάνουν αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και οι παιδαγωγοί αποδίδουν καλύτερα όταν αυτό που διδάσκουν βλέπουν να προσλαμβάνεται με ενδιαφέρον και ευχαρίστηση απ τα παιδιά. Πιστεύοντας ότι το βιβλίο αυτό εκπληρεί όσο είναι δυνατόν τις ανωτέρω προϋποθέσεις εύχομαι επιτυχία σε όσους ασχολούνται με το δύσκολο έργο της προσχολικής εκπαίδευσης.
(από τον πρόλογο της συγγραφέως)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους