Επιστημονικοί υπολογισμοί: Υπολογιστικές μέθοδοι Μαθηματικό λογισμικό

Επιστημονικοί υπολογισμοί: Υπολογιστικές μέθοδοι και Μαθηματικό λογισμικό | Υπολογιστικές μέθοδοι και μαθηματικό λογισμικό με χρήση Matlab. ● Γεώργιος Γραββάνης ● Εκδόσεις: Παπασωτηρίου – 2013 | ISBN 9789604910595 σελ.494

Επιστημονικοί υπολογισμοί: Υπολογιστικές μέθοδοι και Μαθηματικό λογισμικό

Επιστημονικοί υπολογισμοί: Υπολογιστικές μέθοδοι Μαθηματικό λογισμικό

Γεώργιος Γραββάνης – Παπασωτηρίου – ISBN 9789604910595

ΥπότιτλοςΥπολογιστικές μέθοδοι και μαθηματικό λογισμικό με χρήση Matlab.
ΣυγγραφέαςΓεώργιος Γραββάνης
ΕκδότηςΠαπασωτηρίου
Έτος Έκδοσης2013
Σελίδες494
Μέγεθος25 × 17
ΕξώφυλλοΣκληρό εξώφυλλο
ISBN 139789604910595
ISBN-139789604910595
ISBN 109604910590
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Επιστημονικοί υπολογισμοί: Υπολογιστικές μέθοδοι Μαθηματικό λογισμικό

Το βιβλίο «Επιστημονικοί Υπολογισμοί: Υπολογιστικές Μέθοδοι και Μαθηματικό Λογισμικό με χρήση MATLAB» διαπραγματεύεται ένα μεγάλο εύρος υπολογιστικών μεθόδων που συναντώνται σε προβλήματα μηχανικής, φυσικής και μαθηματικών.
Βασικό χαρακτηριστικό του βιβλίου αυτού είναι η ανάλυση της κάθε μεθόδου σε τρία επίπεδα: Βασική μαθηματική θεωρία και ανάπτυξη της υπολογιστικής μεθόδου, ανάπτυξη του αλγορίθμου επίλυσης υπό τη μορφή ψευδοκώδικα, και τέλος επίλυση χαρακτηριστικών προβλημάτων σε γλώσσα προγραμματισμού και παρουσίαση των αριθμητικών αποτελεσμάτων. Έτσι, οι αναγνώστες του βιβλίου είναι σε θέση να κατανοήσουν την εκάστοτε υπολογιστική μέθοδο και τη μαθηματική τους θεωρία, καθώς και να αναπτύξουν σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού τα κατάλληλα προγράμματα για την επίλυση των υπολογιστικών προβλημάτων. Τα προγράμματα που παρουσιάζονται έχουν αναπτυχθεί στο προγραμματιστικό περιβάλλον MATLAB αλλά ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να αναπτύξει τους αλγορίθμους που παρουσιάζονται σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού λαμβάνοντας υπόψιν τα τρία επίπεδα που αναπτύσσονται στο βιβλίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην αριθμητική επίλυση μερικών διαφορικών εξισώσεων με τη μέθοδο των πεπερασμένων διαφορών και πεπερασμένων στοιχείων. Το σύγγραμμα περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό από λυμένα παραδείγματα.
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μηχανικούς και επιστήμονες θετικών επιστημών. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι είναι κατάλληλο για αρχάριους αλλά και πεπειραμένους προγραμματιστές που ασχολούνται με επίλυση προβλημάτων και εφαρμογών στα Μαθηματικά, Φυσική, Επιστήμη των Μηχανικών και Οικονομική Επιστήμη.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους