Γεωμετρία για διαγωνισμούς (3ος τόμος) ● Χαράλ. Στεργίου ● Σαββάλας

Γεωμετρία για διαγωνισμούς τόμος 3 ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδόσεις: Σαββάλας – 2009 | ISBN 9789604497881 σελ.334

Γεωμετρία για διαγωνισμούς τόμος 3

Γεωμετρία για διαγωνισμούς (3ος τόμος) ● Χαράλ. Στεργίου ● Σαββάλας

Χαράλαμπος Στεργίου – Σαββάλας – ISBN 9789604497881

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΧαράλαμπος Στεργίου
ΕκδότηςΣαββάλας
Έτος Έκδοσης2009
Σελίδες334
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789604497881
ISBN-139789604497881
ISBN 10960449788Χ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Γεωμετρία για διαγωνισμούς (3ος τόμος) ● Χαράλ. Στεργίου ● Σαββάλας

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές που αγαπούν την Ευκλείδεια Γεωμετρία και επιθυμούν μια πιο σοβαρή εισαγωγή και εμβάθυνση στις γεωμετρικές έννοιες. Έχει βασικό σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς να αποκτήσουν μια ουσιαστική σχέση με το σχετικό αντικείμενο και να τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες δεξιότητες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ασκήσεις και προβλήματα ολυμπιακού επιπέδου.
Το βιβλίο περιέχει δύο σημαντικές ενότητες της Γεωμετρίας. Η πρώτη πραγματεύεται τις μετρικές σχέσεις στον κύκλο που στην ουσία είναι η δύναμη σημείου. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στον ριζικό άξονα και το ριζικό κέντρο. Στην αρχή της κάθε ενότητας παρουσιάζουμε τα σχετικά θεωρήματα με τις αποδείξεις τους, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό από βασικές εφαρμογές για να βοηθήσουν ακόμα και τους μαθητές των μικρών τάξεων να κατανοήσουν τις έννοιες αυτές. Στη συνέχεια, δίνουμε ένα σημαντικό πλήθος ασκήσεων ολυμπιακού, όπως λέγεται, πνεύματος. Οι ασκήσεις αυτές προσπαθήσαμε να είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να το κρατήσουν αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της μελέτης του. Είναι ασκήσεις που φτάνουν και το επίπεδο των διεθνών μαθηματικών Ολυμπιάδων. Για το λόγο αυτό, απαιτούν για τη λύση τους όλα τα βασικά θεωρήματα: από τα τρίγωνα, τα παραλληλόγραμμα, την ομοιότητα και τα εγγράψιμα τετράπλευρα, και δίνουν έτσι την ευκαιρία στο μαθητή να απολαύσει τον τρόπο που εφαρμόζονται τα θεωρήματα αυτά στη λύση σύνθετων και πρωτότυπων ασκήσεων.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους