Γνώρισε τη νοημοσύνη σου ● Hans J. Eysenck ● Εκδόσεις Θυμάρι ● 2007

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου | Λεκτικά, Αριθμητικά και Χώρο – Αντιληπτικά Προβλήματα (Τεστ) με Εικόνες. ● Hans J. Eysenck ● Εκδόσεις: Θυμάρι – 2007 | ISBN 9789607161390 σελ.208

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου ● Hans J. Eysenck ● Εκδόσεις Θυμάρι ● 2007

Hans J. Eysenck – Θυμάρι – ISBN 9789607161390

ΥπότιτλοςΛεκτικά, Αριθμητικά και Χώρο – Αντιληπτικά Προβλήματα (Τεστ) με Εικόνες.
ΣυγγραφέαςHans J. Eysenck
ΕκδότηςΘυμάρι
Έτος Έκδοσης2007
Σελίδες208
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789607161390
ΘεματολογίαΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ – ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
ΜετάφρασηΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΣειράΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 1

Περίληψη – Περιεχόμενα

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου ● Hans J. Eysenck ● Εκδόσεις Θυμάρι ● 2007

Ο Δ.Ν. (Δείκτης Νοημοσύνης) χρησιμοποιείται σήμερα όλο και πιο πλατιά σαν μέτρο διανοητικής ικανότητας των ανθρώπων. Το πασίγνωστο αυτό βιβλίο, καθώς και τα άλλα δύο της σειράς «Μέτρησε τη νοημοσύνη σου» και «Γνώρισε την προσωπικότητά σου», δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να εκτιμήσει μόνος του τον Δ.Ν. του και τις ιδιομορφίες του χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα για τους νέους αποτελεί ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για την επιλογή του επαγγελματικού τους προσανατολισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η σειρά αυτή όσο περνούν τα χρόνια έχει και μεγαλύτερη χρήση στη μέση εκπαίδευση.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ο διάσημος ψυχολόγος Χ. Άιζενκ ( καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στον κλάδο της πειραματικής ψυχολογίας και ειδικευμένος στο προβλήματα της προσωπικότητας ) περιγράφει καθαρά τι ακριβώς είναι ο Δ.Ν., πώς μπορεί να εφαρμόζεται και ποια μειονεκτήματα μπορεί να παρουσιάσει αυτό το σύστημα βαθμολόγησης. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου περιέχει 8 σειρές προβλημάτων Δ.Ν. ( με 40 προβλήματα η κάθε σειρά ), που κλιμακώνονται από «πολύ εύκολα» μέχρι «πολύ δύσκολα». Υπάρχουν επίσης πίνακες για τη μετατροπή των απαντήσεων σε βαθμούς Δ.Ν., καθώς και εξηγήσεις των προβλημάτων με τις σωστές απαντήσεις στο τέλος του βιβλίου. Όσοι θέλουν να κάνουν μια σοβαρή αξιολόγηση της νοημοσύνης τους, δεν πρέπει να κοιτάξουν ούτε τις ερωτήσεις ούτε τις απαντήσεις πριν αρχίσουν τα τεστ.
Οι εκδόσεις «Θυμάρι» ευελπιστούν ότι τα 3 αυτά βιβλία θα συμβάλουν, από την πλευρά τους, στη γνώση του εαυτού μας. Το «γνώθι σαυτόν» του Σωκράτη θεωρείται από τις σύγχρονες ανθρωποκεντρικές επιστήμες (κοινωνιολογία, ψυχολογία) ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη γερά θεμελιωμένη οικοδόμηση τόσο της προσωπικής όσο και της κοινωνικής συμπεριφοράς.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους