Ιστορίες Μαθηματικής αναζήτησης ● Νικόλαος Καντεράκης ● Ι. Σιδέρης

Ιστορίες Μαθηματικής αναζήτησης | Δώδεκα ιδέες για δημιουργικές εργασίες Μαθηματικών. ● Νικόλαος Ε. Καντεράκης ● Εκδόσεις: Ι. Σιδέρης – 2020 | ISBN 9789600808544 σελ.160

Ιστορίες Μαθηματικής αναζήτησης

Ιστορίες Μαθηματικής αναζήτησης ● Νικόλαος Καντεράκης ● Ι. Σιδέρης

Νικόλαος Ε. Καντεράκης – Ι. Σιδέρης – ISBN 9789600808544

ΥπότιτλοςΔώδεκα ιδέες για δημιουργικές εργασίες Μαθηματικών.
ΣυγγραφέαςΝικόλαος Ε. Καντεράκης
ΕκδότηςΙ. Σιδέρης
Έτος Έκδοσης2020
Σελίδες160
Μέγεθος28 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789600808544
ISBN-13978-960-08-0854-4
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕπιμέλειαΚΑΝΤΕΡΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ιστορίες Μαθηματικής αναζήτησης ● Νικόλαος Καντεράκης ● Ι. Σιδέρης

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο γραφικός υπολογιστής ή GDC (Graphic Display Calculator) άρχισε να κατακτά ολοένα και σημαντικότερη θέση στα προηγμένα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα ανά τον κόσμο, αποτελώντας απαραίτητο ηλεκτρονικό εργαλείο. Επιπλέον, διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα, όπως τα Ι.Β.Ο., A-LEVEL, SAT κ.ά., απαιτούν πια υποχρεωτικά από τους μαθητές την κατοχή, γνώση και χρήση του GDC. Έτσι, η χρήση του GDC καθίσταται αναντικατάστατη στη σύγχρονη εκπαίδευση, καθώς οπτικοποιεί τη διδασκαλία.
Το βιβλίο αυτό είναι καρπός πενταετούς μελέτης και πειραματισμού του συγγραφέα, ο οποίος μέσα από δώδεκα ιστορίες προσπαθεί να απαντήσει στη διαχρονική ερώτηση των μαθητών: «Ποια είναι η χρησιμότητα των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή;». Αποτελεί επίσης μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόταση διδακτικής αξιοποίησης του GDC με τη μορφή ολοκληρωμένης συλλογής παραδειγμάτων και εφαρμογών που αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητές του.
Απευθύνεται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και σε καθηγητές Μαθηματικών αλλά και Φυσικής. Στόχος του συγγραφέα είναι το μάθημα να αποκτά ουσία και η γνώση να κατακτιέται ευχάριστα, καθώς έτσι εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της σύγχρονης και παγκοσμιοποιημένης εκπαίδευσης. Επίσης να δώσει φρέσκιες ιδέες, εμπνέοντας και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών για έρευνα, ελπίζοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί και πέρα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους