Ιστορίες Μαθηματικής φαντασίας ● Χριστόδουλος Λιθαρής ● Αλεξάνδρεια

Ιστορίες Μαθηματικής φαντασίας ● ● Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια – 2018 | ISBN 9789602217702 σελ.312

Ιστορίες Μαθηματικής φαντασίας

Ιστορίες Μαθηματικής φαντασίας ● Χριστόδουλος Λιθαρής ● Αλεξάνδρεια

– Αλεξάνδρεια – ISBN 9789602217702

Υπότιτλος – –
Συγγραφέας – –
ΕκδότηςΑλεξάνδρεια
Έτος Έκδοσης2018
Σελίδες312
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789602217702
ISBN-13978-960-221-770-2
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΧριστόδουλος Λιθαρής

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ιστορίες Μαθηματικής φαντασίας ● Χριστόδουλος Λιθαρής ● Αλεξάνδρεια

Έντεκα διηγήματα από τον εξωτικό κόσμο των μαθηματικών.
Τα μαθηματικά ως επιστήμη αποκαλύπτουν τα ορθολογικά θεμέλια του κόσμου μας και παράλληλα δίνουν έρεισμα για φιλοσοφικές προεκτάσεις. Ήταν επόμενο να γοητεύσουν τον Ζήνωνα, τον Άμποτ και τον Μπόρχες, δίνοντας έμπνευση και μέθοδο για ιστορίες και πειράματα σκέψης που εξετάζουν τον κόσμο μας από το μηδέν ως το άπειρο, από τον άνθρωπο ως το σύμπαν.
Χιούμορ και δράμα, ευφάνταστες αφηγήσεις και νοητικές αναζητήσεις. Τα διηγήματα που φιλοξενούνται σ’ αυτή την ανθολογία μάς προσφέρουν μαθηματικά λογοπαίγνια, τοπολογικούς λαβύρινθους, γεωμετρικές περιπέτειες: ένας άνθρωπος που παγιδεύεται σε μια χώρα δύο διαστάσεων ένας φοιτητής που πρέπει να βρει τρόπο να ξεφύγει από μια συμφωνία με το διάβολο ένας πόλεμος με εξωγήινους που διεξάγεται αποκλειστικά με την απόδειξη μαθηματικών θεωρημάτων ένα τρένο που εξαφανίζεται από τις ράγες του και τι κάνουμε όταν χαλάσει ο υπολογιστής του διαστημοπλοίου μας.
Γράφουν μερικοί από τους κορυφαίους συγγραφείς του είδους: Άρθουρ Κλαρκ, Λάρι Νίβεν, Γκρέγκορι Μπένφορντ, Ρόμπερτ Χάινλαϊν, Ρούντι Ράκερ, Γκρεγκ Ίγκαν, Μάρτιν Γκάρντνερ, Άρμιν Γιόζεφ Ντόιτς, Χένρι Γκρος, Τζορτζ Ζιμπρόφσκι και Άλφρεντ Μπέστερ.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους