Κλασικές και νέες ανισότητες ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδ. Σαββάλας

Κλασικές και νέες ανισότητες | Ολυμπιάδες Μαθηματικών. ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδόσεις: Σαββάλας – 2008 | ISBN 9789604493944 σελ.544

Κλασικές και νέες ανισότητες

Κλασικές και νέες ανισότητες ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδ. Σαββάλας

Χαράλαμπος Στεργίου – Σαββάλας – ISBN 9789604493944

ΥπότιτλοςΟλυμπιάδες Μαθηματικών.
ΣυγγραφέαςΧαράλαμπος Στεργίου
ΕκδότηςΣαββάλας
Έτος Έκδοσης2008
Σελίδες544
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789604493944
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Κλασικές και νέες ανισότητες ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδ. Σαββάλας

Δύο χρόνια πέρασαν από την έκδοση του βιβλίου μας «Αλγεβρικές Ανισότητες», το οποίο βρήκε μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και ειδικότερα από τους μαθητές που ασχολούνται με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς και τις Ολυμπιάδες. Το βιβλίο εκείνο, αν και κάλυπτε ακόμα και θέματα επιπέδου διεθνούς μαθηματικής Ολυμπιάδας, είχε πιο εισαγωγικό χαρακτήρα και απευθυνόταν ακόμα και σε μαθητές της Β’ ή Γ’ Γυμνασίου.
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου που επιθυμούν να μελετήσουν πιο συστηματικά τις ανισότητες και περιλαμβάνει σημαντικά εργαλεία που σκόπιμα δεν συμπεριλάβαμε στο …«Junior»: Αλγεβρικές Ανισότητες.
Πιστεύουμε ότι με το βιβλίο αυτό καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος τόσο της θεωρίας όσο και των ασκήσεων που αναφέρονται στις ανισότητες. Στόχος μας δεν ήταν να συγκεντρώσουμε όλες τις μέχρι τώρα γνωστές ασκήσεις, αλλά να παρουσιάσουμε μεθοδικά τις πιο αντιπροσωπευτικές από αυτές. Φυσικά, με τις 1.200 ασκήσεις που περιέχει το βιβλίο, είναι προφανές ότι έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ασκήσεις, πάντα με συστηματικό τρόπο και ακολουθώντας τη θεωρία και τη σχετική κατηγοριοποίηση.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους