Η κραυγή του χάους: Μαθηματικό θρίλερ με τον Ανρί Πουανκαρέ ● Rosen

Η κραυγή του χάους: Μαθηματικό θρίλερ με τον Ανρί Πουανκαρέ ● Leonard Rosen ● Εκδόσεις: Τραυλός – 2012 | ISBN 9789606640810 σελ.448

Η κραυγή του χάους: Μαθηματικό θρίλερ με τον Ανρί Πουανκαρέ

Η κραυγή του χάους: Μαθηματικό θρίλερ με τον Ανρί Πουανκαρέ ● Rosen

Leonard Rosen – Τραυλός – ISBN 9789606640810

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςLeonard Rosen
ΕκδότηςΤραυλός
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες448
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606640810
ISBN-13978-960-6640-81-0
ΘεματολογίαΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ● ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΜετάφρασηΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ
ΣειράΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Η κραυγή του χάους: Μαθηματικό θρίλερ με τον Ανρί Πουανκαρέ ● Rosen

Μια τρομακτική έκρηξη κλονίζει συθέμελα ένα κεντρικό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ. Η βόμβα κάνει κυριολεκτικά σκόνη το δωμάτιο του τελευταίου ορόφου, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του 30χρονου μαθηματικού από το Χάρβαρντ.
“Όλος αυτός ο χαλασμός για να σκοτώσουν έναν μαθηματικό λίγο πριν παρουσιάσει την εργασία του στο διεθνές συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου;» αναρωτήθηκε ο ντετέκτιβ Ανρί Πουανκαρέ εξετάζοντας τα φωτογραφικά στοιχεία.
“Η αεροφωτογραφία μιας πόλης, η κορυφογραμμή μιας οροσειράς, ένας κεραυνός, το κυκλοφορικό σύστημα των αρτηριών, το βρογχοπνευμονικό δέντρο… όλα έχουν δομή φράκταλ», τινάχτηκε ξαφνιασμένος ο Πουανκαρέ.
“Εγώ δεν σκότωσα κανέναν», φώναξε απελπισμένη η πρώην αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου μαθηματικού. «Κυρία μου, αυτές οι φωτογραφίες οδηγούν στον δράστη», την διέκοψε χτυπώντας με το δάχτυλό του τις εξισώσεις που ήταν γραμμένες στην πίσω όψη. «Είναι η ίδια η πραγματικότητα. Πείτε μου, με ποιους συνεργαζόταν ο μακαρίτης; Τι μελετούσε; Μιλήστε, επιτέλους! Δεν το καταλαβαίνετε; Όλα κραυγάζουν Χάος!”
Ένα μοναδικό, μαθηματικό, αστυνομικό θρίλερ όπου τα φράκταλ και η θεωρία του Χάους αποτελούν τον καμβά μιας απίστευτης περιπέτειας γραμμένης με άφθαστη δεξιοτεχνία. Σε μια ευφάνταστη μεταφορά, ο επιθεωρητής της Ιντερπόλ Ανρί Πουανκαρέ, δισέγγονος του Ζιλ Ανρί Πουανκαρέ – κορυφαίου μαθηματικού του 19ου αιώνα, που ανα-κάλυψε τη θεωρία του Χάους και εισήγαγε τις αρχές της σχετικότητας- βρίσκεται στη δίνη μιας χαοτικής δολοφονίας, με μοναδικό οδηγό τη μαθηματική κληρονομιά του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του βιβλίου)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους