Κριτήρια αξιολόγησης Β’ Γυμνασίου Μαθηματικά ● Πέτρος Μάρκος ● 2016

Κριτήρια αξιολόγησης Β’ Γυμνασίου Μαθηματικά ● Πέτρος Μάρκος ● Εκδόσεις: Μεταίχμιο – 2016 | ISBN 9786180309409 σελ.328

Κριτήρια αξιολόγησης Β’ Γυμνασίου Μαθηματικά

Κριτήρια αξιολόγησης Β' Γυμνασίου Μαθηματικά ● Πέτρος Μάρκος ● 2016

Πέτρος Μάρκος – Μεταίχμιο – ISBN 9786180309409

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΠέτρος Μάρκος
ΕκδότηςΜεταίχμιο
Έτος Έκδοσης2016
Σελίδες328
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139786180309409
ISBN-13978-618-03-0940-9
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΓΟΝΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΣειράΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Κριτήρια αξιολόγησης Β’ Γυμνασίου Μαθηματικά ● Πέτρος Μάρκος ● 2016

Τα Κριτήρια αξιολόγησης για τα Μαθηματικά διαμορφώθηκαν με βάση τις Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο. Το βιβλίο ακολουθεί τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου, είναι σύμφωνο με τους στόχους και σκοπούς του ΔΕΠΠΣ και του ΑΠΣ και βοηθά στην αυτοαξιολόγηση των μαθητών με την επίλυση Κριτηρίων αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, δίνονται:
-Ωριαία κριτήρια αξιολόγησης στην ύλη κάθε μαθήματος με θέματα θεωρίας και ασκήσεις
-Επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης στην ύλη κάθε κεφαλαίου
-Δίωρα ανακεφαλαιωτικά κριτήρια αξιολόγησης σε όλη την ύλη για τις τελικές εξετάσεις.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν αναλυτικές απαντήσεις, με έμφαση στα δύσκολα σημεία, σε όλες τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις των Κριτηρίων αξιολόγησης και των Ανακεφαλαιωτικών κριτηρίων.
Στα Κριτήρια αξιολόγησης «τα θέματα διατυπώνονται έτσι ώστε να ελέγχεται η απόδοση πληροφοριακών γνωστικών στοιχείων και να διερευνάται η ικανότητα του μαθητή να εφαρμόζει, να συνθέτει, να κρίνει και γενικότερα να επεξεργάζεται δημιουργικά ένα δεδομένο υλικό» (ΠΔ 409/1994, άρθρο 3 & 6).
Τα Ανακεφαλαιωτικά κριτήρια συντάχθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες για τις ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις στο μάθημα των Μαθηματικών. Σε αυτές οι μαθητές υποχρεούνται να απαντήσουν κατ’ επιλογή ένα από τα δύο θέματα θεωρίας της διδαγμένης ύλης και να λύσουν δύο από τις τρεις ασκήσεις ή προβλήματα. Τα θέματα είναι ισοδύναμα και οι απαντήσεις βαθμολογούνται ισότιμα.
Με το βιβλίο αυτό ελπίζουμε ότι θα διευκολύνουμε τους μαθητές κατά τη μελέτη τους στο μάθημα των Μαθηματικών αλλά και θα συνδράμουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους