Μαθαίνω Μαθηματικά με το Geometer’s Sketchpad v4 (2ος τόμος) ● 2009

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Geometer’s Sketchpad v4, τόμος Β’ ● Σταυρούλα Πατσιομίτου ● Εκδόσεις: Κλειδάριθμος – 2009 | ISBN 9789604613090 σελ.

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Geometer’s Sketchpad v4, τόμος Β’

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Geometer’s Sketchpad v4 (2ος τόμος) ● 2009

Σταυρούλα Πατσιομίτου – Κλειδάριθμος – ISBN 9789604613090

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΣταυρούλα Πατσιομίτου
ΕκδότηςΚλειδάριθμος
Έτος Έκδοσης2009
Σελίδες – –
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789604613090
ISBN-13978-960-461-309-0

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθαίνω Μαθηματικά με το Geometer’s Sketchpad v4 (2ος τόμος) ● 2009

Μια σύγχρονη μονογραφία που περιέχει: πλήθος δραστηριοτήτων και εναλλακτικών διδακτικών προτάσεων με αναλυτικές οδηγίες κατασκευής στο λογισμικό μια συστηματική και διεξοδική περιγραφή των βασικών λειτουργιών και δυνατοτήτων του λογισμικού Ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της μονογραφίας είναι να συνεισφέρει στη διαδικασία ποιοτικής αναβάθμισης της διδακτικής των Μαθηματικών και ταυτόχρονα να βοηθήσει τους μαθητές να ασχοληθούν περισσότερο και σε βάθος με τα Μαθηματικά χρησιμοποιώντας ένα καθημερινό, πλέον, εργαλείο: την τεχνολογία… To δίτομο αυτό έργο απευθύνεται στους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Ενιαίο Λύκειο, και ΕΠΑΛ), αλλά και στους μαθητές. Είναι γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή από τους μαθητές, περιέχει πλήθος δραστηριοτήτων και εναλλακτικών διδακτικών προτάσεων για τους εκπαιδευτικούς, και παρέχει συστηματική και διεξοδική περιγραφή των βασικών λειτουργιών και δυνατοτήτων του λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, περιλαμβάνει κεφάλαια που επεκτείνουν την ύλη και τη μεθοδολογία της διδασκόμενης σχολικής Γεωμετρίας και εξοικειώνουν τόσο τους διδάσκοντες όσο και τους διδασκόμενους με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας… Λόγω της δομής του, το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για δραστηριότητες μοντελοποίησης (modellig), επίλυσης προβλημάτων (problem solvig ad posig) και ερευνητικών εργασιών μικρού ή μεγάλου μήκους (ivestigative/exteded projects). Είναι ένα εργαλείο για τον εκπαιδευτικό που επιθυμεί να προσεγγίσει ολόκληρο το νοητικό φάσμα — από τους μαθητές με μαθησιακά προβλήματα μέχρι τους ταλαντούχους και ευφυείς μαθητές.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους