Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori ● D. Urvoy ● Β’ Δημοτικού

Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori | Με το Σύστημα Montessori και την Παιδαγωγική της Σιγκαπούρης – Larousse (7 – 8 Ετών). ● Delphine Urvoy ● Εκδόσεις: Ακμή Κεντικελένη – 2020 | ISBN 9789607160706 σελ.168

Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori

Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori ● D. Urvoy ● Β' Δημοτικού

Delphine Urvoy – Ακμή Κεντικελένη – ISBN 9789607160706

ΥπότιτλοςΜε το Σύστημα Montessori και την Παιδαγωγική της Σιγκαπούρης – Larousse (7 – 8 Ετών).
ΣυγγραφέαςDelphine Urvoy
ΕκδότηςΑκμή Κεντικελένη
Έτος Έκδοσης2020
Σελίδες168
Μέγεθος29 × 22
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789607160706
ISBN-13978-960-7160-70-6
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΜετάφρασηΣΑΡΑΦΑ ΖΩΗ
ΕπιμέλειαΝΑΟΥΜ ΕΛΛΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθαίνω Μαθηματικά με το σύστημα Montessori ● D. Urvoy ● Β’ Δημοτικού

Παγκοσμίως αναγνωρισμένη στα μαθηματικά η παιδαγωγική μέθοδος της Σιγκαπούρης
Το βιβλίο αυτό προτείνει περισσότερες από 100 δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι οποίες βασίζονται στο σύστημα Μοντεσσόρι και στην Παιδαγωγική της Σιγκαπούρης. Στόχος είναι οι μαθητές της Β’ Δημοτικού να αγαπήσουν τα μαθηματικά.
Η προσέγγιση που ακολουθεί αναπτύσσεται στα εξής στάδια:
1. Το παιδί χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ. κάρτες, κύβους…) και σταδιακά αντιλαμβάνεται έννοιες όπως της ποσότητας, του αριθμού… (στάδιο του «συγκεκριμένου»).
2. Το παιδί αναπαριστά συμβολικά τις μαθηματικές καταστάσεις και τους αριθμούς χρησιμοποιώντας σχήματα, ζωγραφιές κ.ά. (στάδιο της «εικόνας»).
3. Το παιδί εισάγεται στις έννοιες των αριθμητικών πράξεων.
Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μύησης στα μαθηματικά το παιδί:
-Ανακαλύπτει νέες έννοιες και μαθαίνει να εκφράζει με λέξεις τη μαθηματική του σκέψη: τους αριθμούς (αρχικά μέχρι το 100, έπειτα μέχρι το 1.000), τα μήκη και τις μάζες, την πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση.
-Εδραιώνει τη μάθηση. Εμπεδώνει στρατηγικές που ανακάλυψε στη διάρκεια της φάσης του «συγκεκριμένου», αναπαριστά σχηματικά τις ποσότητες και μαθαίνει να χρησιμοποιείτο σύμβολα των μαθηματικών για να περάσει στην αφηρημένη σκέψη.
-Μαθαίνει να χρησιμοποιεί σωστά σωστά το υποστηρικτικό υλικό (κάρτες των αριθμών, κύβους, αριθμογραμμή, κ.ά.), που έχει σχέση με κάθε δραστηριότητα στην οποία προτείνεται. Με τη βοήθεια του υποστηρικτικού υλιού το παιδί προσεγγίζει και εφαρμόζει τα στάδια του «συγκεκριμένου» και της «εικόνας».


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους