Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος ● Anne Siety ● Εκδόσεις Σαββάλας

Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος ● Anne Siety ● Εκδόσεις: Σαββάλας – 2003 | ISBN 9789604609369 σελ.224

Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος

Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος ● Anne Siety ● Εκδόσεις Σαββάλας

Anne Siety – Σαββάλας – ISBN 9789604609369

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςAnne Siety
ΕκδότηςΣαββάλας
Έτος Έκδοσης2003
Σελίδες224
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789604609369
ISBN-139789604609369
ISBN 10960460936Χ
ΘεματολογίαΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΓΛΩΣΣΑ – ΛΕΞΙΚΑ ● ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
ΜετάφρασηΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος ● Anne Siety ● Εκδόσεις Σαββάλας

Ποιος δεν γνώρισε ποτέ το μαρτύριο του «μπλοκαρίσματος» στα μαθηματικά; Λίγα λεπτά αμηχανίας ή μήνες, χρόνια ολόκληρα, χωρίς να καταλαβαίνουμε τίποτα… Η παιδαγωγική επιμονή συνήθως δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα: επαναλαμβανόμενες επεξηγήσεις, σειρές ασκήσεων που προσωρινά αποκαλύπτουν μέρος του θέματος για να αφήσουν και πάλι τη θέση τους σε ένα βαθύ σκοτάδι.
Μαθητές, γονείς, διδάσκοντες, όλοι αναρωτιούνται σχετικά με το αίνιγμα αυτό. Γιατί τα μαθηματικά αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τα άλλα μαθήματα; Σε τι οφείλεται το «μπλοκάρισμα”; Πώς αντιμετωπίζεται;
Αντιμέτωπη με αυτά τα ερωτήματα κατά τις συναντήσεις της με τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Anne Siety αναπτύσσει στο βιβλίο αυτό μια ανάλυση των φαινομένων αυτών και προτείνει μια ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο εργασίας.
Μέσα από την παρουσίαση πολλών περιπτώσεων, καταδεικνύει, χάρη σε ένα απλό, ευαίσθητο και με χιούμορ κείμενο, ότι τα μαθηματικά, που θεωρούνται «απάνθρωπα», απαιτούν τη συμμετοχή του βαθύτερου εαυτού μας. Η μέθοδός της, πρωτότυπη και ζωντανή, επιτρέπει την έκφραση των προβληματισμών και του άγχους που προκαλούν τα μαθηματικά. Δεν προτείνει ψυχοθεραπεία, αλλά προσπαθεί να βοηθήσει το μαθητή να αντλήσει από τον εαυτό του, το σώμα του, τη φαντασία του, τα συναισθήματά του, τις φαντασιώσεις του, δηλαδή όλα τα μέσα που θα του επιτρέψουν να ξεπεράσει το «μπλοκάρισμά» του και να χαίρεται όταν ασχολείται με τα μαθηματικά.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους