Τα Μαθηματικά στη δικαιοσύνη και οι επιστολές της αρετής ● Οσελότος

Τα Μαθηματικά στη δικαιοσύνη και οι επιστολές της αρετής ● Ιωάννης Ε. Σταμέλος ● Εκδόσεις: Οσελότος – 2017 | ISBN 9789605645410 σελ.158

Τα Μαθηματικά στη δικαιοσύνη και οι επιστολές της αρετής

Τα Μαθηματικά στη δικαιοσύνη και οι επιστολές της αρετής ● Οσελότος

Ιωάννης Ε. Σταμέλος – Οσελότος – ISBN 9789605645410

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΙωάννης Ε. Σταμέλος
ΕκδότηςΟσελότος
Έτος Έκδοσης2017
Σελίδες158
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789605645410
ISBN-13978-960-564-541-0
ΘεματολογίαΠΑΙΔΙΚΑ ● ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ
ΕπιμέλειαΠΑΛΑΜΗΔΗ ΟΛΓΑ
ΣειράΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Τα Μαθηματικά στη δικαιοσύνη και οι επιστολές της αρετής ● Οσελότος

Οι άνθρωποι έχουν διάφορα χόμπι. Μαζεύουν γραμματόσημα, νομίσματα, ασχολούνται με τη χειροτεχνία, τις κατασκευές, τον αθλητισμό, το διάβασμα και άλλα.
Από αυτούς που διαβάζουν, άλλοι διαβάζουν εφημερίδες, άλλοι λογοτεχνία, ποίηση, αστρονομία, ζωολογία, φυτολογία, Ιστορία, εφευρέσεις. Άλλοι πάλι ασχολούνται με την τηλεόραση ή με το διαδίκτυο.
Και, ασφαλώς, δεν είναι λογικό οι μεν να κατηγορούν τους δε. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι συμβιβάζονται με την ιδέα πως αυτό που ενδιαφέρει τους ίδιους δεν είναι υποχρεωτικό να ενδιαφέρει και όλους τους υπόλοιπους.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι: Υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να ενδιαφέρουν όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως; Η ελευθερία, η αγάπη, ο έρωτας, η Τέχνη, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ανθρωπιά, η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι έννοιες που ενδιαφέρουν -θα πρέπει, τουλάχιστον, να ενδιαφέρουν- όλους τους ανθρώπους. Και σε φιλοσοφικό επίπεδο, επίσης, η προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως το από πού ήρθαμε, ποιος είναι ο προορισμός μας, τι είναι καλό και τι κακό.
Στα πολύ παλιά χρόνια, οι άνθρωποι έλυναν τις διαφορές τους με τη βία. Όταν όμως ο πολιτισμός κέρδισε έδαφος απευθύνθηκαν σε έναν διαιτητή, τον αρχηγό ή τον γεροντότερο της φυλής. Κατόπιν φτιάχτηκαν νόμοι και δικαστήρια. Σήμερα με την πολυπλοκότητα των κοινωνιών η Δικαιοσύνη προκειμένου να ασκήσει σωστά το έργο της αναζητά στηρίγματα και στην Επιστήμη.
Στα Μαθηματικά η Δικαιοσύνη βρίσκει έναν αποτελεσματικό βοηθό και μια έξωθεν καλή μαρτυρία.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους