Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου – Παράγωγοι ● Παναγ. Λουκόπουλος

Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου | Παράγωγοι. ● Παναγιώτης Λουκόπουλος ● Εκδόσεις: Εν Δυνάμει – 2004 | ISBN 9789608796577 σελ.344

Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου

Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ' Λυκείου - Παράγωγοι ● Παναγ. Λουκόπουλος

Παναγιώτης Λουκόπουλος – Εν Δυνάμει – ISBN 9789608796577

ΥπότιτλοςΠαράγωγοι.
ΣυγγραφέαςΠαναγιώτης Λουκόπουλος
ΕκδότηςΕν Δυνάμει
Έτος Έκδοσης2004
Σελίδες344
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789608796577
ISBN-13978-960-87965-7-7
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου – Παράγωγοι ● Παναγ. Λουκόπουλος

Η έννοια της παραγώγου, που διαπραγματεύεται το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι το τμήμα των μαθηματικών κατεύθυνσης που θα απασχολήσει τον μαθητή στην προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης.
Από την άλλη μεριά, ο χρόνος που (συνήθως) διατίθεται στην μελέτη της παραγώγου είναι μικρός, σε σχέση με το βάθος και τη δυσκολία της ύλης. Έτσι είμασταν υποχρεωμένοι, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να δοθούν επαρκείς κατευθύνσεις (μεθοδολογία), και με τέτοιον τρόπο μάλιστα, ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν δημιουργικά. Εμείς ως δάσκαλοι, αλλά και ο μαθητής αναγνώστης, είμαστε αναγκασμένοι, εφ όσον θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, να προσεγγίσουμε την ύλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σ αυτό θα βοηθήσουν, ελπίζουμε, τα πολλά λυμένα παραδείγματα και το πλήθος των λυμένων και άλυτων (με υποδείξεις) ασκήσεων. Χρησιμοποιήσαμε όλη την ελληνική βιβλιογραφία και τα μαθηματικά περιοδικά.
Πιστεύουμε ότι αν, φίλε αναγνώστη, προσπαθήσεις να διαβάσεις το κεφάλαιο των παραγώγων με το βιβλίο αυτό δίπλα σου, θα έχεις στα χέρια σου ένα κλειδί που θα ανοίξει πολλούς δρόμους στη σκέψη σου. Να θυμάσαι, πάντως, ότι τα μαθηματικά δεν είναι απομνημόνευση αλλά ένα δημιουργικό παιχνίδι γνώσης και κρίσης. Η κάθε άσκηση, για σένα, είναι ένα δάσος που θα χρειαστεί να το εξερευνήσεις, που μπορεί μεν, να θυμίζει κάτι από αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα, αλλά είναι κάθε φορά διαφορετικό απ όλα τα άλλα.
Αν το διάβασμα του βιβλίου, σε βοηθήσει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, στην κατάλληλη στιγμή, θα νοιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους