Μαθηματικά παράδοξα και Μαθηματικά παιχνίδια ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος

Μαθηματικά παράδοξα και Μαθηματικά παιχνίδια ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος ● Εκδόσεις: Αίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις – 2003 | ISBN 9789608333062 σελ.224

Μαθηματικά παράδοξα και Μαθηματικά παιχνίδια

Μαθηματικά παράδοξα και Μαθηματικά παιχνίδια ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος

Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος – Αίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις – ISBN 9789608333062

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΕυάγγελος Κ. Σπανδάγος
ΕκδότηςΑίθρα Φυσικομαθηματικές Εκδόσεις
Έτος Έκδοσης2003
Σελίδες224
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789608333062
ISBN-139789608333062
ISBN 109608333067

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά παράδοξα και Μαθηματικά παιχνίδια ● Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος

Τα μαθηματικά παράδοξα, πέρα από τη διασκεδαστική τους φύση, αποτελούν κι ένα σημαντικό παράγοντα κατανοήσεως διαφόρων μαθηματικών εννοιών και μαθηματικών προτάσεων. Σε πολλά πρόσφατα διεθνή συνέδρια διδακτικής των μαθηματικών έχουν γίνει κατά καιρούς ανακοινώσεις οι οποίες αναφέρονται στη σημασία του «παραδόξου» ως σημείου επικεντρώσεως του μαθηματικού ενδιαφέροντος για την αντίστοιχη διδακτική ενότητα.
Τα μαθηματικά παιχνίδια και τα παιχνίδια της λογικής αποτελούν μια ευχάριστη ενασχόληση η οποία οδηγεί τη σκέψη στα μονοπάτια της μαθηματικής λογικής. Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το Α’ μέρος περιέχει μαθηματικά παράδοξα και το Β’ μέρος περιέχει μαθηματικά παιχνίδια και παιχνίδια λογικής.
Τα περιεχόμενα μαθηματικά παράδοξα αναφέρονται στην Άλγεβρα, στη Θεωρία Αριθμών, στην Τριγωνομετρία, στη Γεωμετρία, στη Μαθηματική Ανάλυση, στην Αναλυτική Γεωμετρία και το Διανυσματικό Λογισμό, στους Πίνακες, στα Σύνολα και στις Πιθανότητες.
Τα μαθηματικά παιχνίδια και τα παιχνίδια της λογικής καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα συλλογισμών.
Πολλά από τα περιεχόμενα θέματα προέρχονται από τη διδακτική μας πείρα, ενώ ένα μέρος προέρχεται από την παλιά και σύγχρονη σχετική βιβλιογραφία.
Το βιβλίο περιέχει συνολικά 365 θέματα, τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον παροτρύνουν να επιστρατεύσει τις γνώσεις, τη φαντασία, την εμπειρία, την κρίση και τη μνήμη του. Θεωρήθηκε σκόπιμο ακριβώς κάτω από κάθε θέμα να δίνεται η ορθή απάντηση, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο αναγνώστης με ξεφυλλίσματα και παραπομπές.
Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε τους μαθηματικούς Αντώνιο Ζερβουδάκη και Αναστάσιο Ράλλη, καθώς και το φοιτητή του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γιάννη Τασούλα για τη βοήθειά τους στις διορθώσεις των δοκιμίων.

Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος
Ρούλα Ευαγ. Σπανδάγου


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους