Μαθηματικά | Λύσεις σχολικού βιβλίου ● Ελ. Πρωτοπαπάς ● 9789601671789

Μαθηματικά | Περιλαμβάνει τις λύσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου. ● Ελευθέριος Πρωτοπαπάς ● Εκδόσεις: Πατάκη – 2017 | ISBN 9789601671789 σελ.720

Μαθηματικά

Μαθηματικά | Λύσεις σχολικού βιβλίου ● Ελ. Πρωτοπαπάς ● 9789601671789

Ελευθέριος Πρωτοπαπάς – Πατάκη – ISBN 9789601671789

ΥπότιτλοςΠεριλαμβάνει τις λύσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.
ΣυγγραφέαςΕλευθέριος Πρωτοπαπάς
ΕκδότηςΠατάκη
Έτος Έκδοσης2017
Σελίδες720
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789601671789
ISBN-13978-960-16-7178-9
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ ΝΑΝΤΙΑ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά | Λύσεις σχολικού βιβλίου ● Ελ. Πρωτοπαπάς ● 9789601671789

Φίλε μαθητή,
Το βιβλίο αυτό που κρατάς στα χέρια σου μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη γνώση, την κατανόηση και την εμπέδωση των μαθηματικών της Β’ Γυμνασίου. Το διάβασμά σου πρέπει απαραιτήτως να χωρίζεται σε τρία στάδια:
-ΘΕΩΡΙΑ
Η γνώση της θεωρίας είναι βασικό μέρος του διαβάσματος στα μαθηματικά. Μάθε, κατανόησε, εμπέδωσε τη θεωρία που υπάρχει στην αρχή κάθε ενότητας. Η ύπαρξη πολλών παραδειγμάτων θα σε βοηθήσει.
-ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ – ΛΥΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Όταν η θεωρία έχει γίνει πραγματικά κτήμα σου, μελέτησε και κατανόησε ποιες είναι οι διάφορες μορφές ασκήσεων που θα συναντήσεις. Σ’ αυτό θα σε βοηθήσουν οι λυμένες εφαρμογές που αντιστοιχούν στις διάφορες μορφές ασκήσεων. Λύσε και ξαναλύσε τις λυμένες εφαρμογές, έτσι ώστε να έχεις καταλάβει πλήρως πώς και γιατί γίνεται το καθετί. Μην προσπαθήσεις να αποστηθίσεις ασκήσεις!!! Τα μαθηματικά είναι σκέψη και λογική, όχι «παπαγαλία».
-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ
Εφόσον τα δύο προηγούμενα βήματα έχουν ολοκληρωθεί, λύσε τις ερωτήσεις κλειστού τύπου που υπάρχουν στο τέλος κάθε ενότητας. Στη συνέχεια λύσε τις ασκήσεις προς λύση χωρίς καμία βοήθεια. Προσπάθησε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα σημεία. Αν η λύση δεν προκύπτει, στο τέλος του βοηθήματος υπάρχουν υποδείξεις-απαντήσεις για να βοηθηθείς ή να ελέγξεις τα αποτελέσματα που βρήκες.
Μη λησμονείς ότι τα βήματα αυτά είναι απαραίτητα για να έχεις καταλάβει πλήρως τι διαπραγματεύεται κάθε ενότητα.
Όταν θα πλησιάζει η ώρα των εξετάσεων, χρησιμοποίησε τον «ΟΔΗΓΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ» που υπάρχει στο βιβλίο. Οι ερωτήσεις θεωρίας θα σε βοηθήσουν να δεις αν γνωρίζεις τη θεωρία, οι ασκήσεις επανάληψης για να ελέγξεις την ικανότητά σου στην επίλυση ασκήσεων και τα ενδεικτικά θέματα των εξετάσεων για να έχεις μια εικόνα της λογικής του τελικού διαγωνίσματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνάδελφο Ευσταθίου Μαρία για τη συνδρομή της στη συγγραφή του πρώτου βοηθήματος για τα μαθηματικά της Β’ Γυμνασίου, μέρος του οποίου χρησιμοποιείται και σε αυτό το βοήθημα.
Ο συγγραφέας Πρωτοπαπάς Ελευθέριος (Γράμμα προς τον μαθητή – πώς πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο αυτό, από την παρουσίαση της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους