Τα Μαθηματικά του ποδοσφαίρου ● Ken Bray ● Εκδόσεις Τραυλός ● 2007

Τα Μαθηματικά του ποδοσφαίρου ● Ken Bray ● Εκδόσεις: Τραυλός – 2007 | ISBN 9789606640254 σελ.336

Τα Μαθηματικά του ποδοσφαίρου

Τα Μαθηματικά του ποδοσφαίρου ● Ken Bray ● Εκδόσεις Τραυλός ● 2007

Ken Bray – Τραυλός – ISBN 9789606640254

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςKen Bray
ΕκδότηςΤραυλός
Έτος Έκδοσης2007
Σελίδες336
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606640254
ISBN-13978-960-6640-25-4
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕπιμέλειαΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ
ΣειράΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Τα Μαθηματικά του ποδοσφαίρου ● Ken Bray ● Εκδόσεις Τραυλός ● 2007

Τι σχέση έχουν τα μαθηματικά με το ποδόσφαιρο;
“Μια σχέση που θα κάνει τους ανυποψίαστους να εκπλαγούν και τους
υποψιασμένους, να σιγουρευτούν».
Σε μια εποχή όπου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ζήτημα ταλέντου, τύχης και πολλών δισεκατομμυρίων, η επιστήμη αναγνωρίζεται ως το πιο χρήσιμο «εργαλείο» για την απόδοση ομάδων και ποδοσφαιριστών.
Πώς παίζουν οι μεγάλες ομάδες;
Ποια τακτική ακολουθούν οι διάσημοι παίκτες;
Πού κρύβεται η ομορφιά του «ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου”;
Οι ρίζες του total football βρίσκονται έξω από το ποδόσφαιρο. Η γοητεία του κρύβεται στην αρχιτεκτονική, τη γεωμετρία και στην ιδέα του μεγάλου μαθηματικού Ανρί Πουανκαρέ περί ευμετάβλητου χώρου. Από την αεροδυναμική της μπάλας, τον ρόλο των παπουτσιών στα φαλτσαριστά σουτ, την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών στην διαδικασία των πέναλτι, τις αναλυτικές μετρήσεις και την παρακολούθηση των δεικτών που αφορούν στην εργοφυσιολογία των ποδοσφαιριστών, μέχρι την εξαντλητική μαθηματική ανάλυση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα αγωνιστικά συστήματα, οι προπονητές έχουν αποκτήσει για τις δυνατότητες του παιχνιδιού, μια γνώση που ολοένα διευρύνεται.
Μια γνώση στην οποία δεν έχουν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι και παρ’ όλα αυτά κρίνουν με απόλυτο τρόπο, τόσο το παιχνίδι όσο και τους ποδοσφαιριστές. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Από τα καφενεία μέχρι τη Βουλή, σε όλους αρέσει να συζητούν για το ποδόσφαιρο. Όλοι έχουν άποψη και θέλουν να εξηγήσουν τα πάντα. Το βιβλίο του Bray «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού. Σε δεύτερο πλάνο, φανερώνει τον κίνδυνο που εμπεριέχει το στοιχείο εκείνο, το οποίο μπορεί να μετατρέψει την επιστήμη σε κομπογιαννιτισμό και το ποδόσφαιρο σε πόλεμο: την απολυτότητα. Παράλληλα, μας αφήνει να φανταστούμε την επιγραφή που θα μπορούσε να υπάρχει έξω από τα γήπεδα του αύριο: «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω». Την ίδια που υπήρχε και έξω από την ακαδημία του Πλάτωνα. (Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Sport Fm)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους