Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου ● Νίκος Τάσος ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2018

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου ● Νίκος Τάσος ● Εκδόσεις: Πουκαμισάς – 2018 | ISBN 9786185325213 σελ.800

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου

Μαθηματικά Α' Γυμνασίου ● Νίκος Τάσος ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2018

Νίκος Τάσος – Πουκαμισάς – ISBN 9786185325213

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΝίκος Τάσος
ΕκδότηςΠουκαμισάς
Έτος Έκδοσης2018
Σελίδες800
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139786185325213
ISBN-13978-618-5325-21-3
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣειράΓΥΜΝΑΣΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου ● Νίκος Τάσος ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2018

Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από τη διαρκή τους αξιοποίηση στις τάξεις μας διασφαλίζουμε τον εμπλουτισμό τους, τη συνεχή τους βελτίωση και την επιστημονική τους αρτιότητα, καθιστώντας τα βιβλία των Εκδόσεών μας εγγύηση για την επιτυχία των μαθητών.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε έχοντας κατά νου την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στην Α’ τάξη του Γυμνασίου. Προσπαθήσαμε να απλοποιήσουμε τις νέες έννοιες που θα διδαχτούν, διατηρώντας ταυτόχρονα τη μαθηματική αυστηρότητα, και μεθοδεύσαμε τις ασκήσεις που θα αντιμετωπίσουν, ώστε να αισθάνονται την απαραίτητη άνεση στην επίλυσή τους.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη: την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία. Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από ενότητες, καθεμία από τις οποίες περιέχει θεωρία σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, οδηγίες και μέθοδοι για το πώς πρέπει να σκέφτεται ο μαθητής στην κάθε περίπτωση, παραδείγματα λυμένων ασκήσεων, χρήσιμες παρατηρήσεις, άλυτες ασκήσεις για την απαραίτητη εξάσκησή του και ερωτήσεις κατανόησης. Η κάθε ενότητα ολοκληρώνεται με κριτήρια (αυτο)αξιολόγησης. Ακολουθεί επανάληψη θεωρίας, επαναληπτικές ασκήσεις και διαγωνίσματα σε όλη την ύλη. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν απαντήσεις όλων των ασκήσεων, των ερωτήσεων κατανόησης και των διαγωνισμάτων του παρόντος βιβλίου και οι απαντήσεις όλων των ασκήσεων-δραστηριοτήτων του σχολικού βιβλίου.
Λαμβάνοντας υπόψη την ευαίσθητη ηλικία των μαθητών και προσπαθώντας ταυτόχρονα να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τα Μαθηματικά πιστεύουμε ότι και αυτή η προσπάθεια θα βρει τον στόχο της.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους