Μαθηματικά: Β’ Λυκείου θετικών σπουδών ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2015

Μαθηματικά: Β’ Λυκείου θετικών σπουδών ● ● Εκδόσεις: Πουκαμισάς – 2015 | ISBN 9789606881695 σελ.616

Μαθηματικά: Β’ Λυκείου θετικών σπουδών

Μαθηματικά: Β' Λυκείου θετικών σπουδών ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2015

– Πουκαμισάς – ISBN 9789606881695

Υπότιτλος – –
Συγγραφέας – –
ΕκδότηςΠουκαμισάς
Έτος Έκδοσης2015
Σελίδες616
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606881695
ISBN-13978-960-6881-69-5
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣειράΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά: Β’ Λυκείου θετικών σπουδών ● Εκδόσεις Πουκαμισάς ● 2015

Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από τη διαρκή τους αξιοποίηση στις τάξεις μας διασφαλίζουμε τον εμπλουτισμό τους, τη συνεχή τους βελτίωση και την επιστημονική τους αρτιότητα, καθιστώντας τα βιβλία των Εκδόσεών μας εγγύηση για την επιτυχία των μαθητών.
«Πρέπει να μάθουμε και θα μάθουμε». Με τη φράση αυτή καλούσε ο David Hilbert, ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της γενιάς του, τους συναδέλφους του να λύσουν τα άλυτα προβλήματα που ταλάνιζαν την περίοδο εκείνη τη μαθηματική κοινότητα, έχοντας την πεποίθηση ότι στα μαθηματικά δεν υπάρχει τίποτε «σκοτεινό» και δυσεπίλυτο.
Με το βιβλίο αυτό επιθυμούμε να δείξουμε στον μαθητή ότι στα μαθηματικά δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δύσκολα μονοπάτια με τη σωστή καθοδήγηση μπορούμε να προσεγγίσουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και να τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.
Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από ενότητες, οι οποίες ακολουθούν την εξής δομή:
– Πλήρη θεωρία σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, η οποία συνοδεύεται από παραδείγματα
– Μεθοδολογία ασκήσεων με λυμένες εφαρμογές, ώστε ο μαθητής να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα «εργαλεία» προκειμένου να επιλύσει ασκήσεις κάθε επιπέδου.
– Πλήθος άλυτων εφαρμογών και ερωτήσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις μορφές που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς
– Φύλλα αξιολόγησης για την πλήρη αφομοίωση της ύλης
– Όλα τα θέματα της Τράπεζας θεμάτων, στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Θεωρώντας ότι η επιτυχία οφείλεται τελικά σε μία οργανωμένη και μεθοδική επανάληψη, έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος κάθε κεφαλαίου, αλλά και στο τέλοε του βιβλίου, επαναληπτικά θέματα και διαγωνίσματα δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που διαπραγματεύτηκε ο μαθητής στα κεφάλαια που διδάχθηκε.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους