Μαθηματικά Γ’ Λυκείου – απαντήσεις, υποδείξεις ● Δημήτρης Γ. Κατσαρός

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου – απαντήσεις, υποδείξεις | Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης. ● Δημήτρης Γ. Κατσαρός ● Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική – 2008 | ISBN 9789608323346 σελ.816

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου – απαντήσεις, υποδείξεις

Μαθηματικά Γ' Λυκείου - απαντήσεις, υποδείξεις ● Δημήτρης Γ. Κατσαρός

Δημήτρης Γ. Κατσαρός – Ελληνοεκδοτική – ISBN 9789608323346

ΥπότιτλοςΘετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.
ΣυγγραφέαςΔημήτρης Γ. Κατσαρός
ΕκδότηςΕλληνοεκδοτική
Έτος Έκδοσης2008
Σελίδες816
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789608323346
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ
ΣειράΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου – απαντήσεις, υποδείξεις ● Δημήτρης Γ. Κατσαρός

Χωρίς αμφιβολία, η Ανάλυση είναι ο γοητευτικότερος χώρος των Μαθηματικών, ο χώρος με τις περισσότερες εφαρμογές σε όλα τα επιστημονικά πεδία και ο χώρος όπου κατέθεσαν την πνευματική τους δημιουργία κορυφαίοι επιστήμονες της ανθρωπότητας. Ιδιαίτερα το τρίπτυχο: «όρια, παράγωγοι και ολοκληρώματα συναρτήσεων» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του οικοδομήματος της Ανάλυσης.
Είναι ίσως το γνωστικό αντικείμενο με τα περισσότερα συγγράμματα από διαπρεπείς επιστήμονες όλων των χωρών και εποχών. Θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς να υπερβάλλουμε, ότι έχουν γραφεί τα πάντα. Γεννιέται επομένως το ερώτημα:
Έχει κάποιον λόγο ύπαρξης ένα ακόμη βιβλίο στο χώρο αυτό;
Το αγωνιώδες αυτό ερώτημα τέθηκε από τη στιγμή που άρχισαν να γράφονται οι πρώτες σελίδες αυτού του βιβλίου και η απάντησή του συμπυκνώνεται στα εξής:
Να χαράξει μία πορεία στα πρώτα βήματα των μαθητών ξεκινώντας από το σημείο μηδέν και να χτίσει βαθμιαία το οικοδόμημα των βασικών εννοιών και μεθόδων που συναντάμε στους μιγαδικούς αριθμούς, τις συναρτήσεις, τα όρια, τη συνέχεια, τις παραγώγους και τα ολοκληρώματα. Να ειπωθούν πράγματα σύνθετα, μέθοδοι περίπλοκοι και τεχνικές εξεζητημένες με τρόπο απλό και με λόγο κατανοητό. Να προσφερθεί στο μαθητή ένα εγχειρίδιο-κλειδί, που θα καθοδηγεί τη σκέψη του και θα του ανοίγει πόρτες στον υπέροχο κόσμο της Ανάλυσης.
Το δύσκολο αυτό εγχείρημα επιχειρείται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Η ύλη κατανέμεται σε έξι κεφάλαια: Μιγαδικοί αριθμοί – Συναρτήσεις – Όρια και συνέχεια – Παράγωγοι (Διαφορικός Λογισμός) – Ολοκληρώματα (Ολοκληρωτικός Λογισμός) – Γενική επανάληψη
Πέρα από αυτόν τον γενικό χωρισμό, το σώμα του βιβλίου αποτελείται από ενενήντα οκτώ αυτοτελείς ενότητες-μαθήματα.
Κάθε τέτοια ενότητα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε μία έννοια ή ένα θεώρημα. Στην αρχή διατυπώνεται η θεωρία με τη γεωμετρική της σημασία και τις σχετικές παρατηρήσεις και επισημάνσεις.
Στη συνέχεια τίθενται, με τη μορφή τίτλων, ερωτήματα του τύπου: πώς γίνεται; πότε γίνεται; ποια συνέπεια έχει; με ποια θεωρήματα συνεργάζεται ; κ.τ.λ. τα οποία φωτίζουν κάθε πτυχή της θεωρίας που προηγήθηκε. Σε κάθε ερώτημα δίνεται μια σύντομη απάντηση που περιγράφει το γενικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αναφέρονται στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Ακολούθως με μια σειρά επιλεγμένων παραδειγμάτων επιχειρείται να γίνει κατανοητή κάθε λεπτομέρεια γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα παραδείγματα αυτά αποτελούν εργαλεία για την κατανόηση των εννοιών και των μεθόδων και το καθένα επιλέχτηκε με μοναδικό κριτήριο να υπηρετεί το στόχο αυτό. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους