Μαθηματικά Γ’ Λυκείου | Ανάλυση Στατιστική Πιθανότητες ● Γκουβιέρος

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου | Ανάλυση – Στατιστική – Πιθανότητες ● Χρήστος Γκουβιέρος ● Εκδόσεις: Κωστόγιαννος – 2004 | ISBN 9789605431686 σελ.350

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου

Μαθηματικά Γ' Λυκείου | Ανάλυση Στατιστική Πιθανότητες ● Γκουβιέρος

Χρήστος Γκουβιέρος – Κωστόγιαννος – ISBN 9789605431686

ΥπότιτλοςΑνάλυση – Στατιστική – Πιθανότητες
ΣυγγραφέαςΧρήστος Γκουβιέρος
ΕκδότηςΚωστόγιαννος
Έτος Έκδοσης2004
Σελίδες350
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789605431686
ISBN-139789605431686
ISBN 109605431688

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου | Ανάλυση Στατιστική Πιθανότητες ● Γκουβιέρος

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε έτσι ώστε να είναι απλό και κατανοητό από τους μαθητές της Γ΄ λυκείου.
Από τους συγγραφείς καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να μην αποτελεί ένα ακόμα από τα πολλά φροντιστηριακά βιβλία που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, όσο επέτρεπαν οι περιορισμοί του χώρου και της ύλης, δόθηκε έμφαση στην παιδαγωγική και διδακτική διάσταση της παρουσίασης των μαθηματικών εννοιών.
Κάθε ενότητα του βιβλίου περιέχει:
– Πλήρη θεωρία με παραδείγματα παρατηρήσεις και σχόλια για την κατανόηση των διαφόρων εννοιών.
– Υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις, όπου γίγεται αναφορά σε βασικές τεχνικές επίλυσης, χωρίς όμως να περιορίζεται η αυτενέργεια των μαθητών.
– Ερωτήσεις νέου τύπου (σύντομης απάντησης, σωστού – λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχησης, διάταξης, συμπλήρωσης κενού) μέσα από τις οποίες επιδιώκεται ένας αυτοέλεγχος των μαθητών.
– Ασκήσεις με πλήρη ανάπτυξη και γενικά θέματα σε κάθε ενότητα
– Διαγωνίσματα σε κάθε κεφάλαιο, με σκοπό τον έλεγχο των γνώσεων του μαθητή.
– Θέματα πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων των τελευταίων ετών.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδείξεις και απαντήσεις σε όλα τα θέματα, καθώς και η σχετική βιβλιογραφία.
Επίσης, στόχος του βιβλίου είναι να χρησιμεύσει και ως εισαγωγικό βιβλίο γενικών μαθηματικών και ιδιαίτερα στατιστικής, για τους σπουδαστές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γιατί η στατιστική είναι ένα μάθημα που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες στην κατανόηση των βασικών εννοιών καθώς στην εφαρμογή τους στην επεξεργασία δεδομένων και στη παρουσίαση αποτελεσμάτων. Με το βιβλίο αυτό ελπίζουμε ότι προσφέρουμε μια πυξίδα στο δαιδαλώδη, αλλά γοητευτικό χώρο των μαθηματικών.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ευθύμιο Κωστόγιαννο για την πολύτιμη συμβολή του αφενός ως συναδέλφου μαθηματικού και αφετέρου ως εκδότη.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους