Μαθηματικά Γ’ Λυκείου (1ος τόμος) ● Γεώρ. Μαυρίδης ● Εκδόσεις Μαυρίδη

Τόμος 1. Μαθηματικά Γ’ Λυκείου | Ομάδες Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. ● Γεώργιος Μαυρίδης ● Εκδόσεις: Μαυρίδη – 2020 | ISBN 9786185249199 σελ.640

Τόμος 1. Μαθηματικά Γ’ Λυκείου

Μαθηματικά Γ' Λυκείου (1ος τόμος) ● Γεώρ. Μαυρίδης ● Εκδόσεις Μαυρίδη

Γεώργιος Μαυρίδης – Μαυρίδη – ISBN 9786185249199

ΥπότιτλοςΟμάδες Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
ΣυγγραφέαςΓεώργιος Μαυρίδης
ΕκδότηςΜαυρίδη
Έτος Έκδοσης2020
Σελίδες640
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139786185249199
ISBN-13978-618-5249-19-9
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά Γ’ Λυκείου (1ος τόμος) ● Γεώρ. Μαυρίδης ● Εκδόσεις Μαυρίδη

Το βιβλίο αυτό είναι η νέα μας πρόταση στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου. Η φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα βιβλίο βάσης, ένα χρήσιμο φροντιστηριακό βοήθημα, σταθερό σημείο αναφοράς, καθόλη τη σχολική χρονιά, τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό. Για τον λόγο αυτό, συμπεριλάβαμε στην ύλη αναλυτικά όλη τη θεωρία του σχολικού βιβλίου, δομημένη κατά θεματικές ενότητες, και πλήρη μεθοδολογία, η οποία υποστηρίζεται από ικανό αριθμό υποδειγματικά λυμένων ασκήσεων. Οι τόμοι Α’ και Β’ καλύπτουν πλήρως την εξεταστέα ύλη, ενώ ο Γ’ τόμος γράφτηκε για να παράσχει συστηματική και ολοκληρωμένη επανάληψη τόσο στη θεωρία όσο και στη μεθοδολογία και τη θεματογραφία.
Ευχαριστώ τους εξαίρετους συναδέλφους Σπύρο Τζινιέρη και Χρήστο Σίσκα για την πολύτροπη και ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.
Ευχαριστώ, επίσης, τους εκλεκτούς συναδέλφους Γιώργο Ασημακόπουλο, Αντώνη Γράμπα, Σταύρο Ιμβριώτη, Ανδρέα Καλλία, Γιάννη Κόκκινο, Θανάση Κοφίνα, Γιώργο Μενούνο, Σάκη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Παρίση, Αργύρη Ράμναλη, Νίκο Σγούρα και Βαλάντη Χάδο, για την ειδική επιμέλεια και τις εύστοχες παρατηρήσεις τους.
Στη συγγραφή και οργάνωση του υλικού, αλλά και στην ολοκληρωμένη μορφή του βιβλίου, ανεκτίμητη ήταν η αρωγή του ταλαντούχου συναδέλφου Λουκά Κανάκη. Οι οξυδερκείς παρατηρήσεις, οι πολύτιμες συμβουλές αλλά, κυρίως, η αγάπη του για τα μαθηματικά είναι πηγή έμπνευσης αλλά και εφαλτήριο για γόνιμες μελλοντικές συνεργασίες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην αριστούχο μαθήτριά μου και φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. Ρίτα Κούρα-Μανώλη για τη γραμμική αναπαράσταση του τεχνολογικού θαύματος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Μέσα από αυτή τη λιτή απεικόνιση αναδύεται η ερωτική σχέση του μηδενός με το άπειρο που οδήγησε στη γέννηση της έννοιας του ορίου, όπως το ‘θελε η φαντασία του ποιητή-μαθηματικού. (Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2020, Γιώργος Λ. Μαυρίδης, από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους