Μαθηματικά: Γ’ Λυκείου: Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές

Μαθηματικά: Γ’ Λυκείου: Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις | Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις (προσανατολισμός Θετικών σπουδών – Οικονομίας και Πληροφορικής). ● Ιωάννης Κάκανος ● Εκδόσεις: ΔΒ Ελληνοεκδοτική – 2014 | ISBN 9789605630416 σελ.1022

Μαθηματικά: Γ’ Λυκείου: Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μαθηματικά: Γ' Λυκείου: Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές

Ιωάννης Κάκανος – ΔΒ Ελληνοεκδοτική – ISBN 9789605630416

ΥπότιτλοςΟδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις (προσανατολισμός Θετικών σπουδών – Οικονομίας και Πληροφορικής).
ΣυγγραφέαςΙωάννης Κάκανος
ΕκδότηςΔΒ Ελληνοεκδοτική
Έτος Έκδοσης2014
Σελίδες1022
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789605630416
ISBN-13978-960-563-041-6
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣειράΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά: Γ’ Λυκείου: Οδηγός προετοιμασίας για τις πανελλαδικές

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα blog που το έλεγαν lisari… Ο δημιουργός του, ένας ιδιαίτερα ανήσυχος Μαθηματικός, έψαχνε έναν διαδικτυακό χώρο, για να παρουσιάζει τις εμπνεύσεις του και να μοιράζεται τις μαθηματικές του ανησυχίες. Ήθελε να δημιουργήσει μια κοινότητα Μαθηματικών οι οποίοι θα συζητούν, θα ενεργούν και θα συμμετέχουν στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας.
Τελικά, δεν άργησε και πολύ. Έξι χρόνια μετά, το 2014, δημιουργήθηκε, ως δια μαγείας, η lisari team. Μια ομάδα 36 δραστήριων Μαθηματικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό: την προσφορά γνώσεων και τη στήριξη του μαθητή.
Αυτό το παραμύθι είναι η ιστορία μας.
Είμαι ο Μάκης Χατζόπουλος και έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω ένα ακόμη βήμα της ομάδας μας. Είναι ο Οδηγός Επανάληψης για τα Μαθηματικά Γ’ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως λέγεται σήμερα (2016).
Η φετινή σχολική χρονιά (2015-16) είναι μια ιδιάζουσα χρονιά, καθότι μεταβατική, λόγω της αλλαγής του συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και της μείωσης της εξεταστέας ύλης των Μαθηματικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές συνήθιζαν, εκτός από το σχολικό βιβλίο, να μελετούν:
α. Τα Θέματα Εξετάσεων των παρελθόντων ετών
β. Τα θέματα της Ε.Μ.Ε.
γ. Τα θέματα των παρελθόντων ετών της Ο.Ε.Φ.Ε.
δ. Ασκήσεις από επαναληπτικά φυλλάδια και εξωσχολικά βιβλία.
Φέτος, όμως, το τοπίο είναι θολό, καθώς η αφαίρεση ενός κεφαλαίου (των μιγαδικών αριθμών) και μίας ενότητας στα ολοκληρώματα [παραγώγισης συνάρτησης (…)], έθεσε πολλά θέματα εκτός ύλης. Επομένως, έγινε επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη εύρεσης σύνθετων και απαιτητικών θεμάτων που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά θέματα των εξετάσεων. Η εύρεση Δ θεμάτων είναι η φετινή πρόκληση για όλους τους καθηγητές (η εύρεση και η κατασκευή Β ή/ και Γ θεμάτων είναι περισσότερο απλή).
Το βιβλίο, λοιπόν, που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να καλύψει κάθε ανάγκη σας. Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους