Μαθηματικά της ζωής: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης ● Stewart

Τα Μαθηματικά της ζωής: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης | Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης. ● Ian Stewart ● Εκδόσεις: Τραυλός – 2012 | ISBN 9789606640841 σελ.576

Τα Μαθηματικά της ζωής: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης

Μαθηματικά της ζωής: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης ● Stewart

Ian Stewart – Τραυλός – ISBN 9789606640841

ΥπότιτλοςΞεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης.
ΣυγγραφέαςIan Stewart
ΕκδότηςΤραυλός
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες576
Μέγεθος21 × 14
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789606640841
ISBN-139789606640841
ISBN 109606640841
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΤΑΡΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικά της ζωής: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης ● Stewart

…Τα μυστικά της ύπαρξης, η ίδια η φύση της ζωής, δεν είναι απλώς ζήτημα βιοχημείας. Υπάρχουν και άλλες επιστήμες που παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην εξήγηση του «τι δίνει ζωή στου έμβιους οργανισμούς».

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα μαθηματικά (η γλώσσα της καθαρής αφαίρεσης) με τη βιολογία (τη γλώσσα της ζωής και των πολύπλοκων οργανικών μορφών;)

“Επαναστατική!», αναφωνεί ο Ίαν Στιούαρτ, ο πασίγνωστος εκλαϊκευτής των μαθηματικών, ο ακαταμάχητος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ουόρικ, ο συγγραφέας τόσων μπεστ-σέλερς (ανάμεσα τους το αγαπημένο και διαχρονικό «Παίζει ο Θεός ζάρια;”

“Μάλιστα, αυτή η ζωτική σχέση θα γίνεται ολοένα πιο παραγωγική», συνεχίζει ο Στιούαρτ.

“Η γεωμετρία των πολλών διαστάσεων καθοδηγεί με εκπληκτικό τρόπο την παραγωγή φαρμάκων. Η θεωρία κόμβων και η τοπολογία αναλύουν αποτελεσματικότατα την διαπλοκή στην έλικα του DNA. Η θεωρία παιγνίων ερμηνεύει αφοπλιστικά τις προτιμήσεις των εμβίων όντων κατά την αναπαραγωγή. Η συμμετρία, η θεωρία του Χάους και τα δίκτυα προσεγγίζουν εντυπωσιακά τα μοτίβα εντολών που δίνει ο εγκέφαλος μας. Η στατιστική και η βιοπληροφορική οργανώνουν και ωθούν δυναμικά το έργο των βιολόγων».

Ένα βιβλίο αποκάλυψη: αθέατα μαθηματικά ανοίγουν νέους ορίζοντες στη βιολογία του εικοστού πρώτου αιώνα.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους