Μαθηματική Ανάλυση Ι | Αόριστο – Ορισμένο Ολοκλήρωμα ● Ι. Γκαρούτσος

Μαθηματική Ανάλυση Ι | Αόριστο ολοκλήρωμα – ορισμένο ολοκλήρωμα. ● Ιωάννης Β. Γκαρούτσος ● Εκδόσεις: Spin – 2009 | ISBN 9789608250703 σελ.288

Μαθηματική Ανάλυση Ι

Μαθηματική Ανάλυση Ι | Αόριστο - Ορισμένο Ολοκλήρωμα ● Ι. Γκαρούτσος

Ιωάννης Β. Γκαρούτσος – Spin – ISBN 9789608250703

ΥπότιτλοςΑόριστο ολοκλήρωμα – ορισμένο ολοκλήρωμα.
ΣυγγραφέαςΙωάννης Β. Γκαρούτσος
ΕκδότηςSpin
Έτος Έκδοσης2009
Σελίδες288
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789608250703
ISBN-13978-960-8250-70-3
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματική Ανάλυση Ι | Αόριστο – Ορισμένο Ολοκλήρωμα ● Ι. Γκαρούτσος

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να χρησιμεύσει σαν βοήθημα σ’ όσους συνεχίζουν τις σπουδές μετά το Λύκειο και ειδικά στις Θετικές και Τεχνολογικές αλλά και στις Οικονομικές Επιστήμες. Περιέχονται σ’ αυτό Αόριστα και Ορισμένα Ολοκληρώματα, καθώς και εφαρμογές των Ορισμένων Ολοκληρωμάτων.
Στα Αόριστα Ολοκληρώματα αναπτύσσονται οι δυό βασικές μέθοδοι ολοκλήρωσης και διάφορες τεχνικές υπολογισμού των. Για διευκόλυνση του αναγνώστη προτείνουμε να προηγηθεί η μελέτη των αντίστροφων τριγωνομετρικών συναρτήσεων από το βιβλίο μας «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗΣ». Βεβαίως, χρήσιμη θα ήταν μία επανάληψη στον υπολογισμό των αορίστων ολοκληρωμάτων από το βιβλίο μας: «ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ» (Τεύχος ΙΙΙ).
Στο ορισμένο ολοκλήρωμα εκτός από τις τεχνικές υπολογισμού αναπτύσσονται και διάφορα θεωρητικά θέματα αλλά και διάφορες εφαρμογές του στη Γεωμετρία και τη Φυσική.
Εκτός από τη γνωριμία με τα παραπάνω θέματα, στο βιβλίο αυτό μπορεί να καταφεύγει κανείς κατά τη μελέτη διαφόρων θεμάτων των θετικών, Τεχνολογικών αλλά και Οικονομικών επιστημών.
Καλοπροαίρετες παρατηρήσεις, σχόλια και υποδείξεις είναι ευπρόσδεκτες. (Γιάννης Γκαρούτσος, από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους