Μαθηματική Ανάλυση για Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες

Μαθηματική Ανάλυση για Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες ● Geoff Renshaw ● Εκδόσεις: Broken Hill – 2020 | ISBN 9789925563517 σελ.810

Μαθηματική Ανάλυση για Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες

Μαθηματική Ανάλυση για Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες

Geoff Renshaw – Broken Hill – ISBN 9789925563517

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςGeoff Renshaw
ΕκδότηςBroken Hill
Έτος Έκδοσης2020
Σελίδες810
Μέγεθος30 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789925563517
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΕπιμέλειαΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματική Ανάλυση για Οικονομικές και Διοικητικές Επιστήμες

Αυτό το βιβλίο καλύπτει την ύλη των Μαθηματικών για Οικονομολόγους που διδάσκεται στο πρώτο και μερικές φορές στο δεύτερο έτος των προπτυχιακών προγραμμάτων των Οικονομικών Σχολών. Το βιβλίο βασίζεται σε διαλέξεις του συγγραφέα σε πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Warwick.
Οι φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν Οικονομικά στα βρετανικά πανεπιστήμια διαφέρουν σημαντικά ως προς το υπόβαθρό τους και στα Μαθηματικά και στα Οικονομικά. Κάποιοι έχουν επαρκείς γνώσεις λυκειακών μαθηματικών (που στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτηρίζονται ως επιπέδου GCE AS και Α2) και έχουν σημαντικές δεξιότητες και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κάποιοι άλλοι πήραν λιγότερα μαθηματικά μαθήματα στο λύκειο (επιπέδου GCE) και πολλοί από αυτούς έχουν ξεχάσει, ή δεν είχαν ποτέ κατανοήσει, τις βασικές μαθηματικές τεχνικές. Υπάρχουν επίσης πολλοί φοιτητές που έρχονται από το εξωτερικό με πολύ διαφορετικά επίπεδα μαθηματικών γνώσεων. Επιπλέον, πολλοί σπουδαστές των Οικονομικών στο πανεπιστήμιο έχουν σπουδάσει οικονομικά ή διοίκηση επιχειρήσεων σε λυκειακό επίπεδο, ενώ άλλοι όχι.
Αλλά και οι πανεπιστημιακές σπουδές Οικονομικών διαφέρουν ως προς το επίπεδό τους. Κάποια προγράμματα σπουδών αφορούν αποκλειστικά την Οικονομική Επιστήμη. Επομένως, δίνεται προτεραιότητα στα Μαθηματικά για Οικονομολόγους και πολλά προγράμματα σπουδών απαιτούν την σε βάθος μελέτη των μαθηματικών εννοιών και τεχνικών. Σε άλλα προγράμματα σπουδών τα Οικονομικά δεν αποτελούν το αποκλειστικό αντικείμενο μελέτης, και αρκετές φορές συνδυάζονται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Φιλοσοφία, την Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το φορτωμένο πρόγραμμα σπουδών δεν αφήνει πολύ χώρο για τη μελέτη των Μαθηματικών.
Αυτή η διαφοροποίηση τόσο των προηγούμενων μαθηματικών γνώσεων των φοιτητών όσο και των απαιτήσεων των προγραμμάτων σπουδών, αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε προσπαθεί να γράψει ένα εγχειρίδιο Μαθηματικών που να καλύπτει τις ανάγκες τόσο πολλών φοιτητών και τόσο πολλών προγραμμάτων σπουδών. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση και να διευκολύνει κάθε αναγνώστη, ανεξαρτήτως των μαθηματικών του γνώσεων και του αν εξειδικεύεται ή όχι στα Οικονομικά, να συνειδητοποιήσει την πραγματική σημασία των Μαθηματικών για τα Οικονομικά, και να αναπτύξει τις μαθηματικές του δεξιότητες για να μελετήσει τα οικονομικά ζητήματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και επιτυχία. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους