Μαθηματική Ανάλυση ● Βασίλειος Ζαφειρόπουλος ● Πανεπιστήμιο Πατρών

Μαθηματική Ανάλυση ● Βασίλειος Ζαφειρόπουλος ● Εκδόσεις: Πανεπιστήμιο Πατρών – 2012 | ISBN 9789605300746 σελ.844

Μαθηματική Ανάλυση

Μαθηματική Ανάλυση ● Βασίλειος Ζαφειρόπουλος ● Πανεπιστήμιο Πατρών

Βασίλειος Ζαφειρόπουλος – Πανεπιστήμιο Πατρών – ISBN 9789605300746

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΒασίλειος Ζαφειρόπουλος
ΕκδότηςΠανεπιστήμιο Πατρών
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες844
Μέγεθος30 × 21
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789605300746
ISBN-13978-960-530-074-6
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματική Ανάλυση ● Βασίλειος Ζαφειρόπουλος ● Πανεπιστήμιο Πατρών

Το βιβλίο «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ» γράφτηκε με σκοπό να καλύψει μερικώς τις ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει συνοπτική αναφορά της θεωρίας η εμπέδωση της οποίας γίνεται με έναν αριθμό λυμένων ασκήσεων. Η ικανοποιητική αφομοίωση του περιεχομένου των αντίστοιχων κεφαλαίων επιτυγχάνεται με την επεξεργασία, εκ μέρους των φοιτητών, των άλυτων ασκήσεων που παρατίθενται.
Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο περιέχει πάνω από 450 λυμένα παραδείγματα, 600 άλυτες ασκήσεις, ενώ περιλαμβάνει τουλάχιστον 250 σχήματα. Χαρακτηρίζεται από αρκετά πρωτότυπα στοιχεία, όπως: τον τρόπο παρουσίασης και εισαγωγής των συναρτήσεων στο Κεφάλαιο 2, τις γραφικές παραστάσεις με το Mathematica, την τυποποίηση των σειρών στο Παράρτημα II και πολλά άλλα.
Η ανάγκη των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής για περισσότερα παραδείγματα και μια πιο αναλυτική παρουσίαση της ύλης των Μαθηματικών που διδάσκονται στο πρώτο έτος σπουδών, οδήγησε στη συμπλήρωση του πρώτου μέρους. Το δεύτερο μέρος, καλύπτει σε συντομία με εφαρμογές τα εισαγωγικά κεφάλαια της Μαθηματικής Ανάλυσης, ενώ παρουσιάζεται διεξοδικά η ύλη των παραγώγων, σειρών και ολοκληρωμάτων. Σημαντική θέση έχουν εδώ, καινούρια λυμένα αλλά και άλυτα παραδείγματα, τα οποία έχουν προστεθεί στο τέλος των αντίστοιχων κεφαλαίων, με στόχο να καλυφθεί η σχετική απουσία τους στο πρώτο μέρος. Περιέχονται εδώ πάνω από 600 υποδειγματικά λυμένες εφαρμογές.
Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού συνιστά θερμά την μελέτη παρόμοιων συγγραμμάτων σαν αυτά που εμφανίζονται στη βιβλιογραφία στο τέλος του.
Το έργο αυτό στηρίχτηκε και βοηθήθηκε σημαντικά από πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής, με ιδιαίτερα σημαντική, για το δεύτερο μέρος του, την συμβολή της φοιτήτριας Αμαλίας Χατζηθεοδώρου. (Από τον πρόλογος της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους