Μαθηματικοί διαγωνισμοί & Ολυμπιάδες ΣΤ’ Δημοτικού ● Σωκρ. Ρωμανίδης

Μαθηματικοί διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες ΣΤ’ Δημοτικού ● Σωκράτης Δ. Ρωμανίδης ● Εκδόσεις: Μαθηματική Βιβλιοθήκη – 2009 | ISBN 9789607991331 σελ.320

Μαθηματικοί διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες ΣΤ’ Δημοτικού

Μαθηματικοί διαγωνισμοί & Ολυμπιάδες ΣΤ' Δημοτικού ● Σωκρ. Ρωμανίδης

Σωκράτης Δ. Ρωμανίδης – Μαθηματική Βιβλιοθήκη – ISBN 9789607991331

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΣωκράτης Δ. Ρωμανίδης
ΕκδότηςΜαθηματική Βιβλιοθήκη
Έτος Έκδοσης2009
Σελίδες320
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789607991331
ISBN-13978-960-7991-33-1
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μαθηματικοί διαγωνισμοί & Ολυμπιάδες ΣΤ’ Δημοτικού ● Σωκρ. Ρωμανίδης

Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των μαθητών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ε’ και Στ’ τάξης του δημοτικού.
Εκτός από τους τοπικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται από το 1993 από τα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, των Χανίων, της Ροδόπης, της Φλώρινας προστέθηκαν και δύο Πανελλήνιοι Μαθηματικοί Διαγωνισμοί. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργανώνει από το 2007 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία καθώς και τον διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» που διεξάγεται στη χώρα μας από το 2006 με πρωτοβουλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλη Λάμπρου και με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών.
Οι διαγωνισμοί αυτοί πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν θετικά στη μάθηση των μαθηματικών και θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην μαθηματική εκπαίδευση στην χώρα μας.
Τα προβλήματα που δίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς είναι αφενός μεν προβλήματα στα οποία ζητείται να χρησιμοποιηθούν κάποιοι τύποι και να γίνουν κάποιοι υπολογισμοί και αφετέρου προβλήματα τα οποία, όπως λέμε, «απαιτούν σκέψη». Δηλαδή προβλήματα που απαιτούν δημιουργικότητα, φαντασία και διαισθητική ικανότητα.
Πολύ συχνά στα προβλήματα αυτά δίνονται από τους μικρούς μαθητές πρωτότυπες και ιδιαίτερα ευφάνταστες λύσεις που μας εντυπωσιάζουν.
Πολλοί είναι οι μαθητές που ανακάλυψαν το ταλέντο τους στα μαθηματικά μέσα από τη δημιουργική τους ενασχόληση με τέτοιου είδους προβλήματα, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να συμβεί μέσα από τη σχολική διαδικασία και το παραδοσιακό περιεχόμενο των σχολικών μαθηματικών.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους