Ο Μαθηματικός και ο δικαστής ● Gaurav Suri ● Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Ο Μαθηματικός και ο δικαστής ● Gaurav Suri ● Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια – 2017 | ISBN 9789602217627 σελ.320

Ο Μαθηματικός και ο δικαστής

Ο Μαθηματικός και ο δικαστής ● Gaurav Suri ● Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Gaurav Suri – Αλεξάνδρεια – ISBN 9789602217627

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςGaurav Suri
ΕκδότηςΑλεξάνδρεια
Έτος Έκδοσης2017
Σελίδες320
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789602217627
ISBN-13978-960-221-762-7
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΕΥΚΡΟΣ
ΣειράΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ο Μαθηματικός και ο δικαστής ● Gaurav Suri ● Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Παρακολουθώντας ένα μάθημα σχετικά με το άπειρο στο Στάνφορντ, περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Ράβι Καπούρ ανακαλύπτει ότι βρίσκεται μπροστά στα ίδια μαθηματικά και φιλοσοφικά διλήμματα που αντιμετώπισε και ο μαθηματικός παππούς του πριν από αρκετές δεκαετίες – και που τον οδήγησαν στη φυλακή. Κατηγορούμενος, το 1919, με βάση έναν σκοταδιστικό νόμο περί βλασφημίας σε μια μικρή πόλη του Νιου Τζέρσεϊ, ο Βιτζέι Σαχνί προκαλείται από έναν επιφυλακτικό δικαστή να υποστηρίξει την πεποίθησή του ότι η μαθηματική βεβαιότητα μπορεί να επεκταθεί στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης – συμπεριλαμβανομένης και της θρησκείας. Μαζί οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν την ισχύ -και την επισφάλεια- αυτού που για μεγάλο διάστημα θεωρούνταν το απόγειο της ανθρώπινης βεβαιότητας, της Ευκλείδειας γεωμετρίας.
Ενώ ο παππούς και ο εγγονός παλεύουν με το ερώτημα αν είναι εφικτή η απόλυτη βεβαιότητα στα μαθηματικά ή τη ζωή, αναγκάζονται να επανεξετάσουν τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις και επιλογές τους. Οι ιστορίες τους βασίζονται στη διερεύνηση των παράλληλων εξελίξεων στη μελέτη της γεωμετρίας και του απείρου – και τα μαθηματικά που περιγράφονται είναι τόσο λιτά και συναρπαστικά όσο η αφήγηση και οι χαρακτήρες είναι ελκυστικοί και περίπλοκοι.
Συγκινητικό όσο και διαφωτιστικό. Ο μαθηματικός και ο δικαστής είναι μια ιστορία για το τι σημαίνει να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την έκταση -και τα όρια- της ανθρώπινης γνώσης.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους