Μεθοδολογία λύσης αριθμητικών προβλημάτων ● Γεώργιος Μ. Δημάκος

Μεθοδολογία λύσης αριθμητικών προβλημάτων ● Γεώργιος Μ. Δημάκος ● Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση – 2017 | ISBN 9789606309649 σελ.464

Μεθοδολογία λύσης αριθμητικών προβλημάτων

Μεθοδολογία λύσης αριθμητικών προβλημάτων ● Γεώργιος Μ. Δημάκος

Γεώργιος Μ. Δημάκος – Ιδιωτική Έκδοση – ISBN 9789606309649

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΓεώργιος Μ. Δημάκος
ΕκδότηςΙδιωτική Έκδοση
Έτος Έκδοσης2017
Σελίδες464
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606309649
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Μεθοδολογία λύσης αριθμητικών προβλημάτων ● Γεώργιος Μ. Δημάκος

Τα μαθηματικά είναι αλληλένδετα με την εξέλιξη της κοινωνίας και των άλλων επιστημών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αποτελούν φυσικό τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου, καθώς και σημαντικό πολιτιστικό συστατικό κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Τα μαθηματικά βρίσκονται παντού. Τόσο σε επιστημονικά επιτεύγματα και ανακαλύψεις όσο και στην καθημερινή ζωή μας.
Η ανάλυση βασικών μαθηματικών εννοιών, όπως το μέγεθος και οι πράξεις, είναι πολύ σημαντική, καθώς παρέχει τις βάσεις και τη θεωρητική τεκμηρίωση για την κατανόηση εννοιών και πράξεων που χρησιμοποιούνται ευρέως από όλους, μικρούς και μεγάλους. Αυτό προσφέρει και το παρόν εγχείρημα, μια ουσιαστική πρώτη συνάντηση με τα μαθηματικά σε μια γλώσσα που να την καταλαβαίνουμε όλοι μας όσο γίνεται καλύτερα.
Το βιβλίο μας απευθύνεται στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος, καθώς και στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιεί την εποπτεία μέσα από την εικόνα, το σχήμα και την αριθμογραμμή με στόχο τη σε βάθος κατανόηση ορισμένων βασικών μαθηματικών εννοιών. Ξεκινώντας από φράσεις της καθημερινής ζωής εξηγούμε έννοιες, διατυπώνουμε παραδείγματα και στο τέλος, στο πλαίσιο του επαγωγικού συλλογισμού, γενικεύουμε τις προτάσεις-ιδιότητες. Με τις διάφορες δραστηριότητες και ασκήσεις αναπτύσσουμε την κατασκευαστική διαδικασία της γνώσης, οδηγώντας στη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Για την παραπέρα χρησιμοποίηση των μαθηματικών εννοιών παρουσιάζουμε συγκεκριμένους κανόνες. Αναπτύσσουμε αναλυτικά τις κλασικές μεθόδους επίλυσης αριθμητικών προβλημάτων, εξασκώντας και ενθαρρύνοντας την ευρετική ικανότητα και την κριτική σκέψη. [?] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους