Υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών & την Άλγεβρα ● Victor Shoup

Μια υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών και την Άλγεβρα ● Victor Shoup ● Εκδόσεις: Κλειδάριθμος – 2007 | ISBN 9789602099902 σελ.574

Μια υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών και την Άλγεβρα

Υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών & την Άλγεβρα ● Victor Shoup

Victor Shoup – Κλειδάριθμος – ISBN 9789602099902

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςVictor Shoup
ΕκδότηςΚλειδάριθμος
Έτος Έκδοσης2007
Σελίδες574
Μέγεθος24 × 17
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789602099902
ISBN-139789602099902
ISBN 109602099909

Περίληψη – Περιεχόμενα

Υπολογιστική εισαγωγή στη θεωρία αριθμών & την Άλγεβρα ● Victor Shoup

Η θεωρία αριθμών και η άλγεβρα διαδραματίζουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στους υπολογισμούς και τις επικοινωνίες, όπως αποδεικνύεται από τις εντυπωσιακές εφαρμογές αυτών των αντικειμένων σε πεδία όπως η κρυπτογραφία και η θεωρία κωδικοποίησης.

Αυτό το εισαγωγικό βιβλίο δίνει έμφαση σε αλγορίθμους και εφαρμογές όπως η κρυπτογραφία και οι κώδικες διόρθωσης σφαλμάτων, και είναι προσιτό σε ένα ευρύ κοινό.
Είναι ο ιδανικός οδηγός αναφοράς για ατομική μελέτη αναγνωστών που επιθυμούν να μάθουν τα θεμελιώδη μαθηματικά της σύγχρονης κρυπτογραφίας, αλλά και το πλέον πολύτιμο εγχειρίδιο για εισαγωγικά μαθήματα στη θεωρία αριθμών και την άλγεβρα, ειδικά εκείνων που απευθύνονται σε σπουδαστές της επιστήμης των υπολογιστών.

Τα μαθηματικά προαπαιτούμενα είναι ελάχιστα: Δεν προϋποτίθεται γνώση ύλης πέρα από αυτήν που διδάσκεται σε ένα τυπικό προπτυχιακό μάθημα διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού, και κάποια μικρή πείρα στην ανάγνωση και συγγραφή μαθηματικών αποδείξεων. Οτιδήποτε άλλο αναπτύσσεται από το μηδέν.

Η παρουσίαση εναλλάσσεται μεταξύ θεωρίας και εφαρμογών: Κεφάλαια σε ένα ειδικό σύνολο αμιγώς μαθηματικών εννοιών ακολουθούνται από αντίστοιχα κεφάλαια σε αλγορίθμους και εφαρμογές. Τα μαθηματικά παρέχουν τα θεωρητικά εφόδια για τις εφαρμογές, ενώ οι εφαρμογές αποτελούν συγχρόνως το κίνητρο και την επεξήγηση των μαθηματικών. Η κάλυψη των μαθηματικών περιλαμβάνει τα βασικά της θεωρίας αριθμών και της αφηρημένης άλγεβρας, καθώς και τη θεωρία της διακριτής πιθανότητας (η οποία χρειάζεται για την ανάλυση των πιθανοτικών αλγορίθμων και για κρυπτογραφικές εφαρμογές). Συμπεριλαμβάνονται πολλοί αλγόριθμοι από τους βασικούς έως τους πρόσφατους, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού νέου ντετερμινιστικού ελέγχου για πρώτο πολυωνυμικού χρόνου των Agrawal, Kayal και Saxena.

Το βιβλίο είναι «εφοδιασμένο» με 500 περίπου ασκήσεις, από απλές έως προκλητικά δύσκολες, οι οποίες εμπλουτίζουν την ύλη που καλύπτεται στο κυρίως σώμα του βιβλίου, αναπτύσσουν περαιτέρω τη θεωρία, και παρουσιάζουν νέες εφαρμογές.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους