Τα μυστικά Μαθηματικά των Simpsons ● Simon Singh ● Εκδόσεις Τραυλός

Τα μυστικά Μαθηματικά των Simpsons ● Simon Singh ● Εκδόσεις: Τραυλός – 2014 | ISBN 9789606640964 σελ.366

Τα μυστικά Μαθηματικά των Simpsons

Τα μυστικά Μαθηματικά των Simpsons ● Simon Singh ● Εκδόσεις Τραυλός

Simon Singh – Τραυλός – ISBN 9789606640964

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςSimon Singh
ΕκδότηςΤραυλός
Έτος Έκδοσης2014
Σελίδες366
Μέγεθος21 × 14
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789606640964
ISBN-139789606640964
ISBN 109606640965
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Τα μυστικά Μαθηματικά των Simpsons ● Simon Singh ● Εκδόσεις Τραυλός

Ο διάσημος Simon Singh έρχεται ξανά στο προσκήνιο με ένα απρόσμενα ανατρεπτικό βιβλίο. Μόνο αυτός ο μάγος των PopSci best sellers θα μπορούσε να αποκαλύψει το μεθυστικό ύφος μιας απίστευτης μαθηματικής «συνωμοσίας».

Οι συγγραφείς της σειράς The Simpsons δείχνουν άγρια «κολλημένοι» με τους αριθμούς. Είναι μαθηματικοί, φυσικοί, επιστήμονες των υπολογιστών, και ό,τι άλλο σχετικό μπορείτε να σκεφτείτε. Επιπλέον, έχουν ταλέντο στη γραφή, έχουν φαντασία, έμπνευση και απίθανο, πηγαίο χιούμορ. «Παράτησαν» την επιστήμη τους υποκύπτοντας στα θέλγητρα του Χόλιγουντ, ωστόσο ποτέ δεν έκρυψαν τον μυστικό τους έρωτα με τα μαθηματικά.

Ο Singh μίλησε με τους συγγραφείς, τους «ανέκρινε», είδε τον στόχο τους: Με όχημα τα σπαρταριστά αστεία, σε κάθε επεισόδιο της σειράς, μαθηματικά «διαμαντάκια» φυτεύονται στο υποσυνείδητο των θεατών. Στις ατάκες των Σίμσον κρύβονται οι πρώτοι του Μερσέν, το τελευταίο θεώρημα του Φερμά, το άπειρο, το π, ο Ραμανουτζάν, ο Χίλμπερτ, ο Γκάους, ο Τιούρινγκ, η τοπολογία, η θεωρία του Χάους, η θεωρία παιγνίων… Τα μυστικά μαθηματικά αυτών των πολυαγαπημένων καρτούν θα μπορούσαν να αποτελούν ένα Πρόγραμμα Σπουδών μαθηματικού τμήματος!
Αποτέλεσμα: Η νέα γενιά μεγαλώνει σε μια ποπ κουλτούρα μαθηματικών, αγαπά αυτή την επιστήμη και μαθαίνει να σκέφτεται.

Ένα χτύπημα με μαθηματική ακρίβεια!


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους