Τα μυστήρια των αριθμών: Μια Μαθηματική Οδύσσεια ● Marcus Du Sautoy

Τα μυστήρια των αριθμών: Μια Μαθηματική Οδύσσεια ● Marcus Du Sautoy ● Εκδόσεις: Τραυλός – 2012 | ISBN 9789606640797 σελ.384

Τα μυστήρια των αριθμών: Μια Μαθηματική Οδύσσεια

Τα μυστήρια των αριθμών: Μια Μαθηματική Οδύσσεια ● Marcus Du Sautoy

Marcus Du Sautoy – Τραυλός – ISBN 9789606640797

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςMarcus Du Sautoy
ΕκδότηςΤραυλός
Έτος Έκδοσης2012
Σελίδες384
Μέγεθος21 × 14
ΕξώφυλλοΜαλακό εξώφυλλο
ISBN 139789606640797
ISBN-139789606640797
ISBN 109606640795
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΧΟΥΝΟΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Τα μυστήρια των αριθμών: Μια Μαθηματική Οδύσσεια ● Marcus Du Sautoy

Τα μαθηματικά μπορεί να μην δίνουν, πάντα, απαντήσεις στα ίδια τους τα προβλήματα, ωστόσο δίνουν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα με τα οποία, φαινομενικά, δεν έχουν την παραμικρή σχέση!

Ο Marcus du Sautoy, ο πιο «επικοινωνιακός» μαθηματικός της εποχής μας, παρουσιάζει ένα «ολοζώντανο», διαδραστικό βιβλίο για τα πέντε ανίκητα μαθηματικά προβλήματα -που έκαναν αβίωτη τη ζωή ιδιοφυών επιστημόνων-, και για τις πανταχού παρούσες μαθηματικές επινοήσεις που, καθώς εφαρμόζονται, δίνουν λύσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα προβλήματα της καθημερινής ζωής μας.

“Σας προσκαλώ σε ένα ταξίδι στα μεγάλα, άλυτα μυστήρια των αριθμών! Θα σας κάνω πλούσιους – και όχι μόνο σε γνώση! Εάν επιλύσετε έστω και ένα, δεν θα επιβραβευτείτε, απλώς, με μαθηματική φήμη – θα κερδίσετε, επίσης, μια αξιοζήλευτη περιουσία: o Αμερικανός επιχειρηματίας Λάντον Κλέι, προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια. Ίσως ξενίζει το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας προσφέρει τόσα χρήματα για την επίλυση κάποιων μαθηματικών γρίφων. Το κάνει, όμως, επειδή γνωρίζει ότι η τεχνολογία, η οικονομία, ακόμα και το μέλλον του πλανήτη μας, εξαρτώνται από τα μαθηματικά».

“Το κείμενό του συνοδεύεται από κωδικούς QR (για το έξυπνο κινητό σας) ή διευθύνσεις ιστοτόπων όπου μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να κατασκευάσετε σχήματα, να σπάσετε κώδικες… Η αγάπη του Marcus για τους αριθμούς λάμπει σε κάθε σελίδα του βιβλίου. Είναι ο άρχοντας στο βασίλειο των αριθμών».

Richard Dawkins


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους