Οικονομικά Μαθηματικά & αξιολόγηση επενδύσεων ● Ευάγγελος Φ. Μαγείρου

Οικονομικά Μαθηματικά και αξιολόγηση επενδύσεων ● Ευάγγελος Φ. Μαγείρου ● Εκδόσεις: Gutenberg – 2002 | ISBN 9789600104141 σελ.248

Οικονομικά Μαθηματικά και αξιολόγηση επενδύσεων

Οικονομικά Μαθηματικά & αξιολόγηση επενδύσεων ● Ευάγγελος Φ. Μαγείρου

Ευάγγελος Φ. Μαγείρου – Gutenberg – ISBN 9789600104141

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΕυάγγελος Φ. Μαγείρου
ΕκδότηςGutenberg
Έτος Έκδοσης2002
Σελίδες248
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789600104141
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Οικονομικά Μαθηματικά & αξιολόγηση επενδύσεων ● Ευάγγελος Φ. Μαγείρου

Στο βιβλίο αυτό δίνεται μια εισαγωγή στα Οικονομικά Μαθηματικά, δηλαδή στους υπολογισμούς που υπεισέρχονται σε θέματα χρηματοδότησης και αξιολόγησης καθημερινών οικονομικών αποφάσεων, επενδυτικής ή λειτουργικής φύσεως. Η θεωρία αναλύεται με τη βοήθεια πολλών πρακτικών παραδειγμάτων. Παράλληλα, δίνεται μια ολοκληρωμένη περιγραφή του δημοφιλούς συστήματος Προγραμματισμού Πινάκων (Spreadsheet) Lotus 1-2-3, στο οποίο υλοποιούνται σχεδόν όλοι οι χρηματοοικονομικοί υπολογισμοί.
Τα θέματα που καλύπτονται στο βιβλίο είναι τα εξής:
– Απλή κεφαλαιοποίηση, με πρόσθετες εφαρμογές στην ανάλυση ομολόγων και βραχυπρόθεσμων τραπεζικών λογαριασμών.
– Σύνθετη κεφαλαιοποίηση, με ειδική αναφορά σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
– Σειρές πληρωμών, με ειδική αναφορά σε θέματα τιμολόγησης, ανάλυση μηχανολογικού εξοπλισμού, αναλύσεις σε περιβάλλον πληθωρισμού.
– Δάνεια και ομολογίες, με περιγραφή διαφόρων συστημάτων αποπληρωμής σταθερού κυμαινόμενου επιτοκίου και πιθανολογική ανάλυση της αξίας των ομολογιών.
– Αξιολόγηση επενδύσεων με τις κλασικές μεθόδους καθαράς παρούσας αξίας και εσωτερικής απόδοσης.
– Προχωρημένα θέματα αξιολόγησης επενδύσεων με χρήση μεθόδων μαθηματικού προγραμματισμού, εισαγωγή στην πιθανολογική ανάλυση επενδύσεων και σε χρηματιστηριακά χαρτοφυλάκια, με υλοποιήσεις που στηρίζονται στο λογισμικό μαθηματικού προγραμματισμού LINDO.
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ χωρίς όμως να απαιτεί γνώσεις μαθηματικών πέραν αυτών του Λυκείου. Τα εδάφια του βιβλίου που απαιτούν ανώτερα μαθηματικά σημειώνονται με αστερίσκο και μπορούν να παραλειφθούν χωρίς απώλεια ροής της μελέτης. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κατ’ ιδίαν μελέτη ή σε φροντιστηριακά μαθήματα.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους