Οικονομικά Μαθηματικά: Μαθηματικές μέθοδοι. Επιστήμη της οικονομίας

Οικονομικά Μαθηματικά: Μαθηματικές μέθοδοι στην επιστήμη της οικονομίας | Μαθηματικές μέθοδοι στην επιστήμη της Οικονομίας και της διοίκησης. ● Μαρία Μαυρή ● Εκδόσεις: Προπομπός – 2013 | ISBN 9786185036027 σελ.424

Οικονομικά Μαθηματικά: Μαθηματικές μέθοδοι στην επιστήμη της οικονομίας

Οικονομικά Μαθηματικά: Μαθηματικές μέθοδοι. Επιστήμη της οικονομίας

Μαρία Μαυρή – Προπομπός – ISBN 9786185036027

ΥπότιτλοςΜαθηματικές μέθοδοι στην επιστήμη της Οικονομίας και της διοίκησης.
ΣυγγραφέαςΜαρία Μαυρή
ΕκδότηςΠροπομπός
Έτος Έκδοσης2013
Σελίδες424
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139786185036027
ISBN-13978-618-5036-02-7
ΘεματολογίαΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΚΑΙΟ ● ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕπιμέλειαΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Οικονομικά Μαθηματικά: Μαθηματικές μέθοδοι. Επιστήμη της οικονομίας

Λένε πολλοί ότι ο κόσμος των Μαθηματικών είναι συναρπαστικός, κάποιοι άλλοι ότι τα μαθηματικά δεν είναι μόνο αυτοσκοπός αλλά και εργαλείο. Η αλήθεια αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη…
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια συνολική προσέγγιση στις μαθηματικές και οικονομικές έννοιες. Συγκεκριμένα, από μαθηματικής πλευράς εξετάζονται οι έννοιες της συνάρτησης, των ορίων, της συνέχειας, της ακολουθίας, του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού.
Από οικονομικής πλευράς παρουσιάζονται οι έννοιες της προσφοράς, της ζήτησης, της κατανάλωσης, της ελαστικότητας της ζήτησης και της προσφοράς, του μέσου και οριακού κόστους, των εσόδων, του υποδείγματος του εθνικού εισοδήματος και της συνάρτησης χρησιμότητας.
Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται αρχικά, οι θεωρητικές έννοιες (ορισμοί, θεωρήματα, προτάσεις και αποδείξεις) και ακολουθούν λυμένα παραδείγματα και μια σειρά από ασκήσεις για περισσότερη εξάσκηση. Για μεγαλύτερη κατανόηση των εννοιών και των εξεταζόμενων μεγεθών από τον αναγνώστη, το βιβλίο περιέχει μεγάλο αριθμό γραφικών παραστάσεων.
Το βιβλίο καλύπτει πλήρως τις μαθηματικές έννοιες που χρειάζονται οι φοιτητές ενός προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στα Οικονομικά.
Αποτελεί επίσης αναφορά για όσους έχουν ανάγκη να θυμηθούν ή να κατανοήσουν από την αρχή βασικές έννοιες απαραίτητες για την ανάλυση οικονομικών μεγεθών.
“Τα μαθηματικά ταυτίζονται με τον φορμαλισμό, την τελειότητα, τον απόλυτο υπολογισμό, την πλήρη τυπικότητα, την πληρότητα, την αδιαμφισβήτητη βεβαιότητα». (D. Hilbert)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους