Οικονομικά Μαθηματικά ● Χρήστος Φράγκος ● Εκδόσεις Σταμούλη ● 2007

Οικονομικά Μαθηματικά ● Χρήστος Κ. Φράγκος ● Εκδόσεις: Σταμούλη – 2007 | ISBN 9789603517191 σελ.394

Οικονομικά Μαθηματικά

Οικονομικά Μαθηματικά ● Χρήστος Φράγκος ● Εκδόσεις Σταμούλη ● 2007

Χρήστος Κ. Φράγκος – Σταμούλη – ISBN 9789603517191

Υπότιτλος – –
ΣυγγραφέαςΧρήστος Κ. Φράγκος
ΕκδότηςΣταμούλη
Έτος Έκδοσης2007
Σελίδες394
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789603517191
ISBN-13978-960-351-719-1
ΘεματολογίαΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ● ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Οικονομικά Μαθηματικά ● Χρήστος Φράγκος ● Εκδόσεις Σταμούλη ● 2007

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στους Φοιτητές των Οικονομικών Σχολών των ΑΕΙ και στους Σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιχειρήσεων των ΤΕΙ την κλασική θεωρία του Ανατοκισμού και των συναφών θεμάτων εμπλουτισμένη με πολλά πρακτικά παραδείγματα.
Τα Οικονομικά Μαθηματικά είναι χρησιμότατος κλάδος των Μαθηματικών, η δε επίλυση των προβλημάτων τους απαιτεί γνώσεις Άλγεβρας και Μαθηματικής Ανάλυσης.
Τα Οικονομικά Μαθηματικά θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να δανεισθεί και να επενδύσει χρήματα με πιο σώφρονα και ενδεδειγμένο τρόπο.
Τα προβλήματα των Οικονομικών Μαθηματικών λύονται σήμερα με τη βοήθεια των μικροϋπολογιστών.
Το πρώτο κεφάλαιο διαπραγματεύεται θέματα συνδεόμενα με τον απλό τόκο και την εξόφληση γραμματίων ή συναλλαγματικών.
Το δεύτερο κεφάλαιο διαπραγματεύεται θέματα συνδεόμενα με τον ανατοκισμό.
Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει στοιχεία της γενικής θεωρίας του απλού τόκου και ανατοκισμού.
Το τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζει μερικά αποτελέσματα για την έκπτωση στον απλό τόκο και ανατοκισμό.
Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη διερεύνηση των προβλημάτων που έχουν σχέση με όλα τα χρησιμοποιούμενα είδη ράντων στον εμπορικό και τραπεζικό τομέα.
Το έκτο κεφάλαιο διαπραγματεύεται τα διάφορα είδη δανείων και παρουσιάζει τις μεθόδους απόσβεσής τους, όπως και πολλά παραδείγματα απόσβεσης συνοδευόμενα από τους πίνακες απόσβεσης.
Οι φοιτητές των Οικονομικών Σχολών των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., όπως και κάθε διευθυντικό στέλεχος μιας μεγάλης επιχείρησης, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο το έβδομο κεφάλαιο, που διαπραγματεύεται το θέμα των κριτηρίων αξιολόγησης των επενδύσεων.
Τα χαρακτηριστικά του βιβλίου αυτού είναι: α) τα πολλά προβλήματα που λύονται με υποδειγματικό τρόπο και συνοδεύουν το κάθε κεφάλαιο, υπό μορφή παραδειγμάτων, και β) η γενική θεωρία του τόκου και του ανατοκισμού, που διαπραγματεύεται στο τρίτο κεφάλαιο τις έννοιες της έντασης του τόκου και των συντελεστών συσσώρευσης.
Ευχαριστώ το προσωπικό του Εκδοτικού Οίκου Σταμούλη, για την επιμέλεια της έκδοσης και την υποδειγματική δακτυλογράφηση του βιβλίου.
Τελειώνοντας, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένειά μου και ειδικά στους γονείς μου που με δίδαξαν τις αρχές της εργατικότητας, του καθήκοντος και του μέτρου.
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2007 Χρήστος Κ. Φράγκος (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους