Ολυμπιάδες Μαθηματικών Α’ Λυκείου ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Σαββάλας

Ολυμπιάδες Μαθηματικών Α’ Λυκείου | Μαθηματικοί διαγωνισμοί. ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Εκδόσεις: Σαββάλας – 2009 | ISBN 9789604230433 σελ.400

Ολυμπιάδες Μαθηματικών Α’ Λυκείου

Ολυμπιάδες Μαθηματικών Α' Λυκείου ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Σαββάλας

Χαράλαμπος Στεργίου – Σαββάλας – ISBN 9789604230433

ΥπότιτλοςΜαθηματικοί διαγωνισμοί.
ΣυγγραφέαςΧαράλαμπος Στεργίου
ΕκδότηςΣαββάλας
Έτος Έκδοσης2009
Σελίδες400
Μέγεθος24 × 17
Εξώφυλλο – –
ISBN 139789604230433
ΘεματολογίαΣΧΟΛΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ● ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΕπιμέλειαΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Περίληψη – Περιεχόμενα

Ολυμπιάδες Μαθηματικών Α’ Λυκείου ● Χαράλαμπος Στεργίου ● Σαββάλας

Τα Μαθηματικά αποκτούν στην εποχή μας όλο και μεγαλύτερη αξία και σημασία, αφού ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης διαρκώς αυξάνεται. Ταυτόχρονα αυξάνεται και το ενδιαφέρον των περισσότερων νέων ανθρώπων, μαθητών ή φοιτητών, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τον πλούτο και την ομορφιά των Μαθηματικών, θεωρώντας τα πλέον όχι μόνο προνόμιο των λίγων, αλλά έναν μαγευτικό χώρο για πνευματική άσκηση κάθε ορθολογικά σκεπτόμενου ανθρώπου.
Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί, εθνικοί, διακρατικοί ή διεθνείς, συνέλαβαν ακόμα περισσότερο στη διαμόρφωση και στη διάδοση της παραπάνω αντίληψης. Έδωσαν στους μαθητές όλου του κόσμου ευκαιρίες να συγκρίνουν τις γνώσεις τους και να αναδείξουν τις μαθηματικές τους ανησυχίες ή το μαθηματικό τους ταλέντο. Συγχρόνως, άνοιξαν για τους νέους πολυάριθμες πύλες για υψηλού επιπέδου σπουδές με υποτροφίες και επαγγελματική ή επιστημονική καταξίωση.
Το βιβλίο αυτό, όπως και τα δύο προηγούμενα, απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά και επιθυμούν να συμμετέχουν με επιτυχία στους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Περιέχει στοιχεία από τον Αλγεβρικό Λογισμό, τη Γεωμετρία, τη θεωρία Αριθμών, την αρχή Dirichlet (περιστεροφωλιάς), τη θεωρία παιγνίων (game theory), τα αναλλοίωτα (invariants), καθώς και πλήθος από θέματα των διαγωνισμών της ΕΜΕ. Με τη συστηματική παρουσίαση της ύλης, τις μεθόδους, τις τεχνικές επίλυσης προβλημάτων και το πλήθος των ολυμπιακών κυρίως θεμάτων πιστεύουμε ότι θα γοητεύσει κάθε φίλο των Μαθηματικών και θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε όλη τη φάση της μελέτης του.


Τα ανωτέρω στοιχεία και πληροφορίες είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά - Επίσημη πληροφόρηση μπορείτε να αντλείτε από τους κατά περίπτωση εκδοτικούς οίκους